Traškūs žuvies maltinukai

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Traškūs žuvies kotletai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Minšti ir sultingi viduje, su traškia plutele išorėje - būtent tokie turi būti žuvies maltinukai. Žuvį galite naudoti mėgstamą, aš paprastai sumalu baltos žuvies filė, bet Minšti ir sultingi viduje, su traškia plutele išorėje - būtent tokie turi būti žuvies maltinukai. Žuvį galite naudoti mėgstamą, aš paprastai sumalu baltos žuvies filė, bet pagal šį receptą bus skanu ir su kitokia, pvz., lašiša. (...daugiau) Kristina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų žuvies filė
200 mililitrų pieno
3 riekės batono (didesnių ar 4 mažesnių)
1 vienetas svogūnų (mažo)
1 vienetas kiaušinių (L dydio)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį panko džiūvėsėlių (arba paprastų)
pagal poreikį aliejaus
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Batoną siaurame dubenėlyje užpilti pienu ir palikti išbrinkti.
2.
Svogūną kuo smulkiau sukapoti ir apkepinti su lašeliu aliejaus ant mažos kaitros, kol suminkštės. Galima dėti ir nekepintą, bet tuomet svogūno skonis bus intensyvesnis.
3.
Žuvį su išmirkusiu batonu sumalti mėsmale, elektriniu trintuvu. Jei nei vieno neturite - batoną kuo smulkiau suplėšyti rankomis, o žuvį kuo smulkiau sukapoti.
4.
Žuvies ir batono masę sumaišyti su svogūnu, įmušti kiaušinį, berti prieskonius. Viską labai gerai išminkyti (ypač kruopščiai minkykite, jei masės nemalėte).
5.
Drėgnais delnais imti žuvies masės, apvolioti džiūvėsėliuose.
6.
Kiekvieną maltinuką kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus.
Patarimai:
Aš žuvies maltinukams nemėgstu naudoti pirktinio faršo, nes jis dažniausiai būna skystokas. Jeigu visgi tokį naudosite, dėkite daugiau batono.
AUTORIUS: Kristina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital