Traškūs korėjietiški vištienos sparneliai

AUTORIUS:
Mindaugas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Traškūs korėjietiški vištienos sparneliai
Autorius apie receptą: Šie sparneliai tiesiog tobuli. Ilgą ruošimo procesą visiškai atperka padažo skonis ir sparnelių traškumas. Receptas sukurtas pačio, įkvėptas korėjietiškų tradicijų. Šie sparneliai tiesiog tobuli. Ilgą ruošimo procesą visiškai atperka padažo skonis ir sparnelių traškumas. Receptas sukurtas pačio, įkvėptas korėjietiškų tradicijų. Mindaugas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 ir 2/5 kilogramo vištienos sparnelių
1 stiklinė kukurūzų krakmolo
1 šaukštas druskos
1 šaukštas česnako miltelių
1 šaukštas kiniško penkių prieskonių mišinio
0.5 šaukšto maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
3 šaukštai pomidorų padažo
50 gramų rudojo cukraus
2 šaukštai korėjietiškas padažas (“Gochujang” arba “Sriracha”)
2 šaukštai medaus
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai česnako (smulkiai supjaustyto)
1 šaukštas sezamų aliejaus
Pabarstymui:
pagal poreikį sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į didelį dubenį sudedame vištieną, apibarstome druska, česnako milteliais, pipirais, prieskoniu mišiniu ir gerai ištriname.
2.
Išvoliojame kiekvieną vištienos gabaliuką krakmole, kad būtų padengtas tolygiai.
3.
Į gilią keptuvę įpilame aliejaus ir kaitiname, kol užvirs. Dedame vištienos sparnelius po vieną ir kepame maždaug po 3-5 min. Iškepus visus gabaliukus, išgriebiame visas „šiukšlytes“ iš aliejaus. Kepame gabaliukus antrą kartą, po kelias minutes (nebūtina, bet dėl to jie bus traškesni).
4.
Nusausiname aliejų popieriniu rankšluosčiu ir sudedame vištieną į didelį dubenį.
5.
Padažui sumaišome pomidorų, korėjietišką, sojos padažus, medų, sezamų aliejų, cukrų, česnaką. Patariama jį dar pašildyti, tinka mikrobangų krosnelėje.
6.
Užpilame padažą ant vištienos ir apibarstome sezamų sėklomis. Skanaus.
AUTORIUS: Mindaugas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital