Autorius apie receptą:
Šie traškūs krekeriai yra be gliuteno, be lektinų ir be kiaušinių. Vos trys ingredientai, 20 minučių ir triauškinam. Krekeriai natūraliai salstelėję, bet tobulai tinka su
Šie traškūs krekeriai yra be gliuteno, be lektinų ir be kiaušinių. Vos trys ingredientai, 20 minučių ir triauškinam. Krekeriai natūraliai salstelėję, bet tobulai tinka su sūriais priedais - užtepėlėmis, sriuba, sūriu ar salotomis. Savo vaikui užtepėlę darau taip - varškės arba kreminį sūrelį išsuku su keliais šaukštais vandens - masė tampa puresnė, lengviau tepasi, be to krekerius galima laužyti ir mirkyti.
(...daugiau)(...mažiau)Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų
migdolų miltų
150 gramų
saldžiųjų bulvių
(iškeptos orkaitėje)
70 gramų
tapijokos miltų
2 šaukštai
aliejaus
pagal skonį
prieskonių
(žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Saldžios bulvės minkštimą sutrinu elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
2.
Į dubenį dedu visus ingredientus ir sumaišau rankomis.
3.
Skardoje patiesiu kepimo popieriaus. Ant jo dedu tešlos kamuolį, o tokį patį gabalą kepimo popieriaus pasidedu greta.
4.
Jeigu tešla labai kibi - apiberiu papildomai tapijoka. Užkloju kitu kepimo popieriumi ir kočėlu formuoju "blyną" per visą skardą. Jis turėtų būti kokių 2-3 mm storio. Blyną supjaustau norimo dydžio kvadratėliais.
5.
Pašaunu į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę 18-20 min.
6.
Tada orkaitę išjungiu ir palieku 5-10 min vėsti pravėrusi orkaitės dureles.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Saldžią bulvę orkaitėje kepu taip - subadau šakute odelę, suvynioju į foliją ir pašaunu į iki 200 C įkaitintą orkaitę 40-50 min (tą galima pasidaryti iš vakaro ar net anksčiau ir užsišaldyti).
•
Svarbus momentas - ties ±14 kepimo minute pasižiūrime situaciją. Krekerių kampučiai linkę skrust. Jeigu taip nutinka, juos galima nurankioti ir atidėti. Taip pat mėgstu ištraukti ir apversti aukštyn kojom krekerius, tada vienodžiau iškepa. Iš esmės labai svarbu stebėti procesą. Jei krapštysi nosį - krekeriai apskrus, o tada jau lenda karti rūgštelė skonyje. Kiekviena orkaitė skirtinga, o šis gaminukas linkęs susvilti greitai.
•
Į šuos krekerius aš dažnai beriu druskos dribsnių, džiovinto rozmarino, čiobrelio, česnako granulių. Za’atar prieskonių mišinys čia tinka tobulai, taip pat ciberžolė, sezamai, kanapių sėklos.
•
Tapijokos miltus (krakmolą) galima įsigyti ekologiškų/sveikuoliškų prekių parduotuvėse bei užsisakyti internetu. Juos keiskite kukurūzų krakmolu arba viso grūdo miltais. Galutinis rezultatas šiek tiek skiriasi, bet taip pat puikus :)
•
32x41cm dydžio skarda, krekerių skaičius priklausys nuo pjaustymo.