„La Maistas“ TV - Užkandžiai į mokyklą - ką įdėti vaikams į priešpiečių dėžutę?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-09-08
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Užkandžiai į mokyklą užkandžių dėžutės

Šio sekmadienio, rugsėjo 8 dienos rytą per TV3 eterį startavo išmylėtas mūsų kūdikis - kulinarinė laida „La Maistas“. Joje du puikūs šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias - išradingoji Natalija Kurganovė dalinosi idėjomis, ką skanaus, bet maistingo įdėti vaikams į priešpiečių dėžutę.


Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. O visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia. Beje, išduosime, kad kito sekmadienio 09.15 d. laidos tema "Obuoliai obuoliai", tad nepraleiskite skanutėlių obuolinių idėjų!
 

 

 

 

 

Šios laidos viešnia tinklaraštininkė Natalija Kurganovė savo stilių virtuvėje apibūdina vienu sakiniu: „Maistas su charakteriu“ ir pabrėžia nebijanti eksperimentuoti, ieškoti netradicinių skonių derinių, tačiau neretai pirmenybę teikianti receptams, nereikalaujantiems daug energijos.

Natalija laidoje pasirinko gaminti užkandžių rinkinį: beglitimius krekerius ir sveikus naminius guminukus, o pasiteiravus, kaip moteris savo vaikus skatina valgyti sveikai, ši nedvejodama atšauna, kad tėvai yra geriausia pavyzdys – ką valgo pastarieji, tą rinksis ir jų atžalos.

„Ruošiant priešpiečių dėžutę, kad vaikai valgytų su malonumu, maistą galima paįvairinti netikėtais pasirinkimais, pavyzdžiui, žinute ant banano. Dantų krapštuku ant banano žievės užrašykite kokią norite žinutę arba nupieškite piešinuką. Po valandėlės išryškės užrašas, kuris nustebins jūsų vaiką. Kitas smagus būdas – ingredientus pjaustykite žaismingomis sausainių formelėmis“, – laidoje kalbėjo N. Kurganovė. Daugiau Natalijos idėjų, kaip žaismingai paįvairinti vaikų priešpiečių dėžutę, pamatykite šiame vaizdo įraše

Susipažinkime su virtuvės šefais
 

REKLAMA

Laidos šefas Vylius Blauzdavičius – grilio patiekalų profesionalas, virtuvėje besisukantis daugiau nei dešimt metų. Pasak Vyliaus, jis yra pasiruošęs laidoje sugriauti visus mitus apie grilių.   Šiandieninis jo pasirinkimas priešpiečių dėžutei – picos suktinukai su vištiena ir sūriu. Vyliaus teigimu, nėra vaiko, kuriam šis užkandis nepatiktų.

Taip pat laidoje Vylius Blauzdavičius dalinasi patarimais, kaip be didelių pastangų namuose patiems pasigaminti riešutų sviestą, kuris vaikams gali tapti gardžiu ir sveiku desertu. Visą procesą, kaip gaminamas riešutų sviestas, pamatykite čia

Kitas žymus „La Maistas“ virtuvės šefas – Tomas Rimydis ir tikriausiai sunku būtų surasti dar vieną žmogų Lietuvoje, kuris taip gerai išmanytų tikros lietuviškos istorinės virtuvės subtilybes. Maisto paveldą Tomas paverčia tikru šedevru. Vaikų priešpiečių dėžutei Tomas pasirinko gaminti špinatų vaflius su plėšyta vištiena ir morkų padažu.

„Tam, kad vaflių tešla būtų žaismingesnė, į ją įmaišykite trintas mėlynes arba burokėlių sultis. Mėlynės tešlą nudažys švelniai mėlyna spalva, o burokėlių sultys vaflius pavers rožiniais. Patiekalas neabejotinai taps linksmesnis ir vaikams suteiks kur kas daugiau džiaugsmo, nei įprastos tešlos vafliai“, – patarimais dalinosi T. Rimydis. Tomo patarimus, kaip vaikus pradžiuginti neįprastais sprendimais virtuvėje, pamatykite šiame vaizdo įraše


„La Maistas“ – kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3! 

 

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (4)
Ausrine
2019-09-11 10:04
Ziurejau laida pirma karta ir net labai sudomino.Tikrai patiko.Iskarto po laidos uzsukau i lamaistas.lt websaita.Super ATSAKYTI
Gurmane
2019-09-06 07:37
sekmes ir tikiuosi, kad bus taip pat kokybiska kaip ir interneto svetaine :) ATSAKYTI
Rita
2019-09-03 17:07
maciau anonsa, atrodo, kad bus idomu ATSAKYTI
Teta
2019-09-03 13:59
Šaunuoliai, kad tokį gražų portalą perkelsite ir į televiziją! Būtinai pažiūrėsiu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital