1.
Šoninę nusausinti popieriniu virtuviniu rankšluosčiu ir apibarstyti paprikos ir kumino milteliais, pipirais ir šaukšteliu druskos. Prieskonius gerai įtrinti.
2.
Kepimo formą iškloti folija. Dėti šoninę odele į viršų, pabarstyti druska. Paskirstyti tolygiai per visą odelę, kad pilnai pasidengtų.
3.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo mėsos storio ir dydžio. Druskos plutelė turi atšokti nuo šoninės odos.
4.
Mėsą ištraukti, nuimti druskos plutelę. Tuomet įkaitinti orkaitę iki 250 C laipsnių temperatūros ir dar mėsą kepti apie 15 minučių arba iki kol odelė taps traški.
5.
Padažui į pomidorus supjaustyti smulkiais kubeliais, susmulkinti česnaką, petražoles.
6.
Į dubenį sudėti pomidorus, česnaką, garstyčias, petražoles, įberti druskos, pipirų, įpilti aliejaus iki norimos padažo konsistencijos ir gerai išmaišyti.
7.
Kiaulienos šoninę supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir patiekti su padažu, norimu garnyru.