Autorius apie receptą:
Su tokiu desertu tiesiai į vaikystę. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepsite apie 30 vaflių. Receptą radau kulinarinėje knygoje Ilona Juciūtė – Čibirkienė „Lt
Su tokiu desertu tiesiai į vaikystę. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepsite apie 30 vaflių. Receptą radau kulinarinėje knygoje Ilona Juciūtė – Čibirkienė „Lt virtuvė atrasti iš naujo“.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
5 vienetai
kiaušinių
200 gramų
sviesto
190 gramų
kvietinių miltų
150 gramų
cukraus
1 šaukštelis
kepimo miltelių
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpiname prikaistuvyje. Atvėsiname.
2.
Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame pravėsusį sviestą. Gerai išmaišome. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius, įberiame druskos. Masę gerai išmaišome.
3.
Vaflinę įkaitiname. Pilame po šaukštą tešlos ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4.
Vyniojame greitai, kol dar šilti, nes atvėsę vafliai tampa trapūs ir pradeda lūžinėti, bevyniojant.