Redakcijos nuomonė:
Tiksliai laikėmės Jurgitos recepto ir mums vafliai gavosi puikūs - trapūs, kvapnūs, panašūs į tuos iš vaikystės. Tik būtinai vaflį sukite į tubelę kol dar karštas, tik tik
Tiksliai laikėmės Jurgitos recepto ir mums vafliai gavosi puikūs - trapūs, kvapnūs, panašūs į tuos iš vaikystės. Tik būtinai vaflį sukite į tubelę kol dar karštas, tik tik ištrauktas iš vaflinės, nes vėsdamas jis įgauna trapumą ir jau nebesusisuks.
(...daugiau)(...mažiau)
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
2 stiklinės
miltų
6 vienetai
kiaušinių
200 gramų
sviesto
1 stiklinė
cukraus
2 šaukšteliai
vanilinio cukraus
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (plakti iki baltumo).
2.
Sviestą išlydyti ir šiek tiek atvėsinti (jog nesutrauktų kiaušinių).
3.
Į kiaušinių-cukraus masę suberti miltus, druską ir gerai išmaišyti. Supilti lydytą sviestą ir viską permaišyti.
4.
Kepti vaflinėje, kol gražiai apskrus.
5.
Dar karštus susukti į ragelį (pravėsę nebesusisuks - trupės). Skanaus!
Kodėl gavosi minkšti kaip blynai ? Gal kalta vaflinė ? Mano kvadratinė tarybinė.
ATSAKYTI
Judita
2024-01-31 12:29
Jei vafliai gavosi minkšti, įsitikinkite, kad vaflinė pakankamai įkaitinta. Galbūt ji dar ir kaista netolygiai? Taip pat svarbu, kad tešla būtų tinkamos konsistencijos, kartais ilgesnis kepimo laikas ar kiek didesnis miltų kiekis gali padėti pasiekti norimą traškumą, kadangi kiekviena vaflinė šiek tiek skiriasi, kartais reikia atrasti tas tobulas proporcijas ir kepimo laiką, vafliai turi būti apskrudę, tad galbūt reikėtų pabandyti pakepti ilgiau. Taip pat svarbu, kad ingredientai būtų tinkamos temperatūros - išlydytas sviestas neturi būti per karštas ar per šaltas.
ATSAKYTI
Efka
2023-12-12 13:32
Įdėkit aguonų pamatysit kokie skanus trapus bus kaip tikrais senais laikais buvo
ATSAKYTI
anonimas
2023-12-03 23:47
per tirsta tesla, tiesiog neimanoma tolygiai sudeti i vafline, sakyciau jei imam tris kiausinius, tada uztenka puses stiklines miltu
ATSAKYTI
Elija
2024-04-11 18:02
Tešla ir turi būti tiršta, kitaip vafliai nesigaus traškūs p.s. kepti reikia specialioje vaflinėje
ATSAKYTI
Faust
2023-11-24 16:24
Ne patiko , nes per tiršta gavosi
ATSAKYTI
Dovydas
2023-04-28 09:56
Jei kepsit keptuvėje tai įdėkite ko nors skysto.
Vafliai turėtu būti skanūs.
ATSAKYTI
Simas
2023-04-28 09:29
Labai skanu! O jei kas nors mėgsta ne tokius saldžius tai puse stiklinės cukraus deda
ATSAKYTI
Laura
2023-02-19 13:16
sako jei nori skaniu vafliu reik daug kiausiniu ir sviesto :) tai manau sis receptas tiks ;)
ATSAKYTI
Vika
2022-11-12 19:19
Tobulo skanumo vafliai. Tikrai rekomenduoju.
ATSAKYTI
Gendra
2022-01-03 13:14
Puikus vafliai labai skanūs gaunasi kiekvieną kartą
ATSAKYTI
Kazimieras
2021-11-23 08:56
Receptą išbandžiau, šiek tiek mažiau cukraus dėjau (3/4 stiklinės, kad ne tokie saldūs būtų) - puikūs vafliai gavosi! :-) Apie 20 vnt. išėjo.
ATSAKYTI
Išėjo labai skanūs trapūs vafliai. Prisiminiau vaikystę. Ačiū už šį receptą.
ATSAKYTI
Majus
2021-03-08 12:11
Labai skanūs vafliai
ATSAKYTI
Laura
2021-02-18 20:34
Vafliai gavosi ,bet ne traškus.Minkšti. Miltų daugiau nedėjau nes neisivaizduoju kaip būtų reikėję deti į keptuvę nes tešla buvo ganėtinai tiršta.
ATSAKYTI
Aš
2022-01-14 09:25
Nereikia į keltuvė dėti reikia turėti vafline.Tada geri gaunasi
ATSAKYTI