Trapūs obuoliniai sausainiai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 24
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Sausainiai su obuoliais
Autorius apie receptą: Lengvai pagaminami sausainukai iš paprastų, kasdienių ingredientų. Labai labai skanūs! Receptas nėra naujas ir galbūt daugeliui žinomas, bet aš savo puslapiuke jo dar Lengvai pagaminami sausainukai iš paprastų, kasdienių ingredientų. Labai labai skanūs! Receptas nėra naujas ir galbūt daugeliui žinomas, bet aš savo puslapiuke jo dar neturėjau, tad dalinuosi. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 24
Tešlai:
180 gramų miltų (apytikriai)
100 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių trynių
50 gramų cukraus
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal skonį vanilės aromato
šiek tiek druskos
Įdarui:
2 vienetai obuolių (didesnių)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
2.
Kiaušinio trynį, grietinę, vanilę ir cukrų išplakite kartu.
3.
Sviestą sukapokite gabalėliais ir sudėkite į miltus. Sutrinkite tarp pirštų į trupinius, tada supilkite trynio plakinį ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų, jeigu reikia, berkite dar truputį miltų. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių.
4.
Įdarui obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Supjaustykite maždaug 7 milimetrų storio riekelėmis.
5.
Kiaušinio baltymą šiek tiek išplakite, o cukrų atskiram dubenėly sumaišykite su cinamonu.
6.
Stalą šiek tiek pamiltuokite, iškočiokite iš tešlos maždaug 3 - 4 milimetrų storio didelį lakštą. Iš jo išspauskite apskritimus, tokio dydžio, kad į vidų tilptų obuolio riekelė. Aš naudojau 7 centimetrų skersmens formelę. Į vidų dėkite obuolį ir užlenkite, kraštelį prispauskite.
7.
Sausainių viršų aptepkite baltymu ir apibarstykite cukraus-cinamono mišiniu. Kepkite 180-190 C laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital