1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 C (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Obuolius nulupti, išpjauti sėklas ir sutarkuoti burokine tarka.
3.
Sausainius sulaužyti vidutinio dydžio gabaliukais kaip tinginiui.
4.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir kepimo milteliais (plakti nereikia, tik išmaišyti).
5.
Šią masę sukrėsti į dubenį su obuoliais ir išmaišyti. Supilti ištirpintą sviestą, sukrėsti sausainius ir dar kartą išmaišyti.
6.
Kiaušinių baltymus kitame inde išplakti iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į obuolių ir sausainių masę.
7.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (naudojau 24 cm formą), sukrėsti paruoštą masę, lengvai spustelint.
8.
Pyragą kepti įkaitintos iki 180 C laipsnių orkaitės viduryje apie 30 minučių.