Tirpstantys burnoje kotletai grybų ir pelėsinio sūrio padaže

AUTORIUS:
Urtė Dervynas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Tirpstantys burnoje kotletai grybų ir pelėsinio sūrio padaže
Autorius apie receptą: Prisipažįstu, man yra visiška kotletų ir kukulių obsesija. Aš daugiau nei pusę metų į savaitę bent du kartus valgau kotletus arba kukulius! Ir pagaliau radau skaniausią jų Prisipažįstu, man yra visiška kotletų ir kukulių obsesija. Aš daugiau nei pusę metų į savaitę bent du kartus valgau kotletus arba kukulius! Ir pagaliau radau skaniausią jų receptą! Gaminau juos antrą Kalėdų dieną savo šeimai, tai visi valgė aikčiodami ir kartojo tiek, kad baigėsi visas puodas. (...daugiau) Urtė Dervynas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Kukuliams:
500 gramų maltos kalakutienos
100 gramų džiūvėsėlių
100 gramų sūrio (naudojau VILVI Memel Prussia 3 mėn, tarkuotą)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas rausvųjų svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių (galima naudoti šviežius lapelius)
1 šlakelis žaliosios citrinos sultys
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
250 mililitrų vištienos sultinio
150 gramų rudųjų pievagrybių (arba baltų, kitų grybų)
100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (naudojau VILVI Memel Blue)
70 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis malto cinamono (dėjau kartu ir lazdelę)
pagal skonį rozmarinų šakelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Papuošimui:
pagal skonį laiškinių česnakų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia pasidarome kukulius. Svogūnas turėtų būti smulkiai pjaustytas, sūris sutarkuotas, česnakas sutrintas arba smulkiai sukapotas. Sumaišome visus ingredientus, reikalingus kukuliams. Formuojame kukuliukus.
2.
Kukulius apkepiname įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus. Nereikia, kad kukuliai pilnai iškeptų, nes juos dar troškinsime. Juos apskrudinkite, kol taps auksiniai ir patraukliai skanūs.
3.
Ruošiame padažą. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sviestą. Dedame smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnaką. Po poros minučių sudedame pjaustytus grybus ir dar kepiname. Įmaišome miltus ir dar apie minutę pakepiname. Lėtai, nuolat maišydami pilame sultinį.
4.
Kai jau padažas sutirštėja, dedame cinamoną, rozmariną, beriame druskos, pipirų. Į padažą dedame kukulius ir troškiname apie 10 min. Jeigu padažas per tirštas, dar pilame sultinio ar tiesiog vandens.
5.
Kai jau procesas baigtas, dedame pelėsinio sūrio, apibarstome su smulkintais laiškiniais česnakais. Pateikiame su bulvių koše, makaronais ar ryžiais. Puikiai tinka rauginti arba marinuoti agurkai ar burokėliai.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ms
2024-04-28 16:59
Kada dedame grietinele? Galima ja pakeisti pienu? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital