Tinginukų Kijevo kotletai su sūriu

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Tinginukų Kijevo kotletai su sūriu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Mūsų šeimai šie kotletukai savo skoniu primena Kijevo kotletus, bet žymiai greičiau ir paprasčiau pagaminami. Fermentinis sūris - tradicinis pasirinkimas, tačiau Mūsų šeimai šie kotletukai savo skoniu primena Kijevo kotletus, bet žymiai greičiau ir paprasčiau pagaminami. Fermentinis sūris - tradicinis pasirinkimas, tačiau paragaukite ir tokių kotletų su pelėsiniu sūriu arba įvairių sūrių mišiniais. Tikrai nenusivilsite! (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos faršo (naudojų krūtinėlės)
2 riekės batono
1 šlakelis pieno
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
Įdarui:
150 gramų fermentinio sūrio
1 šaukštas majonezo
1 saujelė žalumynų
Apvoliojimui:
2 vienetai kiaušinių
pagal poreikį kvietinių miltų
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nupjaustyti batono kraštelius, minkštimą užpilti pienu tiek, kad apsemtų. Palikti mirkti apie 10 - 15 minučių. Tuomet švelniai nusunkti.
2.
Nusunktą batoną dėti į farą, pagardinti druska ir pipirais. Kruopšiai išmaišyti.
3.
Sūrį sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su majonezu ir žalumynais. Man čia labiausiai patinka krapai, bet tiks ir petražolės ar kitokie mėgstami.
4.
Pasiruošti tris lėkštes kotletų apvoliojimui: į vieną berti miltų, antroje išplakti kiaušinius (kad susijungtų tryniai su baltymais), o į trečią berti džiūvėsėlius.
5.
Drėgnomis rankomis gnybti faršo, jį delne suplotį į paplotėlį. Į vidurį dėti sūrio masės, ant viršaus užlenkti faršo kraštus. Atsargiai apspaudžiant suformuoti kotletuką.
6.
Kiekvieną apvolioti miltuose, tuomet kiaušinių plakinyje, galiausiai - džiūvėsėliuose. Tuomet dar kartą apvoliokite kiaušinio plakinyje ir dar kartą džiūvėsėliuose.
7.
Gilesnėje keptuvėje įkaitinti aliejaus. Iš visų pusių, po porą minučių apkepinti kotletukus.
8.
Tuomet sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir baigti kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 minučių. Kepdami orkaitėje jie neprigeria tiek daug riebalų, mažesnė tikimybė, kad sudegs, iškepa sultingesni ir skandesni. Dar šis būdas man labai patinka tuo, kad, laukiant svečių, galima pasiruošti didesni kiekį kotletų, juos visus vienu kartu sudėti į orkaitę ir visus patiekti vienu metu dar karštus.
AUTORIUS: Reda
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital