Tinginio tortas su varške

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 60)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 60)
Nekeptas tinginio tortas su varške
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų šokoladinių sausainių (naudojau "Selga")
500 gramų varškės
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
200 mililitrų pieno (sausainiams mirkyti)
200 gramų džiovintų spanguolių
1 vienetas citrinų
Papuošimui:
100 gramų juodojo šokolado
80 gramų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Spanguoles užpilame vandeniu ir paliekame, kad išmirktų.
2.
Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi, sudedame varškę ir gerai išmaišome. Įtarkuojame citrinos žievelę, įspaudžiame citrinos sultis ir dar kartą permaišome.
3.
Sausainius pamirkome piene, kad šiek tiek suminkštėtų ir išklojame formos dugną. Užtepame paruoštos varškės, dar kartą dedame sausainių sluoksnį, ant jo tepame varškę ir taip kol susluoksniuosime viską. Viršų apibarstome likusiais mirkytų sausainių gabaliukais. Tortui gaminti naudojau 22 centimetrų skersmens formą.
4.
Ant viršaus paskirstome nusausintas spanguoles ir dedame į šaldytuvą nakčiai. Šokoladą ištirpiname kartu su grietinėle, apšlakstome tortuką ir ragaujame.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (15)
Aliona
2022-02-09 14:39
O sausainius reikia labai išmirkyti ar ne? ATSAKYTI
Aura
2022-02-09 14:50
Kad būtų šiek tiek minkštesni :) ATSAKYTI
Ieva
2022-02-09 15:37
Aš kokiai sekundei pamerkiu į pieną ir iškart ištraukiu po vieną :) ATSAKYTI
Daiva
2020-04-12 13:35
Šiaip skanus tortas,bet man gavosi kažkoks nesustinges, varškė trupa,gal kažką ne taip padariau ATSAKYTI
Asta
2020-04-14 14:13
Gal varškė sausoka buvo? Geriau tinka drėgnesnė varškytė iš kvadratinių pakelių. Aš varškę su sviestu sutrinu blenderiu, tada kremas gaunasi vientisas, be varškės grūdelių ir geriau stingsta. ATSAKYTI
Milda
2019-04-19 07:27
O varske kokia riebumo naudoti geriausia? ATSAKYTI
Linutė
2019-04-19 09:20
Aš visiems tokiems pyragams naudoju 9% :) Galima ir liesesnę, bet man su tokia skaniau :) ATSAKYTI
Meile
2019-02-12 19:36
Super skanu ATSAKYTI
Salvina
2019-02-06 10:43
O sausainius reikia susmulkinti ir kiek panasiai reikia pieno pilti ant sausainiu ATSAKYTI
Greta
2019-02-06 12:46
Susmukinti nereikia, nebent kampus aplaužyti, jei naudojat kvadratinius, o forma apvali :) ATSAKYTI
Na
2018-03-31 18:54
O kur naudoti grietinėlę? ATSAKYTI
As
2018-04-02 15:08
Šokolade pilama grietinelė ATSAKYTI
Diana
2018-04-02 17:04
Aha, grietinėlė glajui. Pašildykite grietinėlę (bet neužvirinkite), nuimkite ją nuo ugnies, sudėkite susmulkintą šokoladą ir palikite kokioms 5 minutėms pastovėti. Tada išmaišykite ir vualia - glajus paruoštas :) ATSAKYTI
Sigita
2018-03-29 22:54
Nuotraukoje matau 3 varškės sluoksnius ir 3 sausainių sluoksnius... ATSAKYTI
Livija
2018-03-30 12:25
Galima daryti tiek 2, tiek 3 ar net 4 sluoksnius, kaip labiau norisi ir kaip pavyksta pagal turimą formos dydį. Man gavosi 3 sluoksniai (na ir trupinukų sluoksnis viršui) ir pasakiškas tortukas!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital