Autorius apie receptą:
Desertui ruošiau lengvą tinginio tortą su karamele. Lengviau ir paprasčiau nebūna. Na nebent išvis nieko nedaryti. O nieko nedaryti aš nenoriu. Tad dalinuosi lengva deserto
Desertui ruošiau lengvą tinginio tortą su karamele. Lengviau ir paprasčiau nebūna. Na nebent išvis nieko nedaryti. O nieko nedaryti aš nenoriu. Tad dalinuosi lengva deserto idėja, kuri galbūt patiks ir jums. Recepto šaltinis IG profilis „Tavo sveiki įpročiai“.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų
bemielės sluoksniuotos tešlos
397 gramai
karamelizuoto kondensuoto pieno
(1 skardinės)
200 gramų
sviesto
1 žiupsnelis
rupios druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlą atitirpiname iki kambario temperatūros. Supjaustome pailgais, plonais gabalėliais. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 12 min.
2.
Karamelizuotą kondensuotą pieną išsukame su sviestu iki vientisos masės. Įmaišome druską. Masę galima šiek tiek pakaitinti garų vonelėje, taip daug patogiau tepsis.
3.
Pasiruošiame maistinės plėvelės. Ją patepame karamelės sluoksniu. Dėliojame iškepusius sluoksniuotos tešlos pirštelius, vėl karamelės sluoksnis, vėl piršteliai, vėl karamelė ir taip sluoksniuojame, kol baigsis karamelė ir piršteliai. Pasiliekame kelis pirštelius trupiniams, kuriais vėliau barstysime desertą. Maistine plėvele tvirtai susukame į ritinėlį ir gerai suspaudžiame, kad neliktų trapų.
4.
Dedame į šaldytuvą. Geriausiai laikyti per naktį, kad desertas sutvirtėtų. Nuimame plėvelę, pabarstome trupiniais, pjaustome ir skanaujame.