Sviestiniai sausainiai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Sviestiniai sausainiai
Autorius apie receptą: Sausainiai labai skanūs, be galo mėgstami vaikų, labai tinka dekoravimui dėl lygaus sausainio paviršiaus. Sausainiai labai skanūs, be galo mėgstami vaikų, labai tinka dekoravimui dėl lygaus sausainio paviršiaus. Monika, Fėjos virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
100 gramų cukraus pudros
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Glajui:
450 gramų cukraus pudros
90 gramų kiaušinių baltymų (galima naudoti pasterizuotus)
pagal poreikį vandens
pagal poreikį maistinių dažų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kambario temperatūros sviestą plakame elektriniu plakikliu porą minučių. Sudedame cukrų, vanilinį cukrų ir cukraus pudrą ir plakame dar 4 minutes. Po vieną įmušame kiaušinius ir dar plakame apie 7 minutes. Į masę sudedame apie pusę miltų, sumaišytų su kepimo milteliais ir minkome. Toliau po truputį dedame miltus ir stebime tešlą, ji turi būti minkšta, bet ne lipni ar kieta.
2.
Tešlą įsukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
3.
Tešlą kočiojame iki 5 - 7 mm storio, spaudžiame norimą formą ir dėliojame kepimo popieriumi išklotoje skardoje taip, kad nesiliestų tarpusavyje.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 10-12 min arba kol kraštai pradeda lengvai ruduoti.
5.
Kiaušinių baltymus pilame į dubenį ir elektriniu plaktuvu, nedideliu greičiu paplakame tol, kol šiek tiek suputoja. Toliau, plakant minimaliausiu plakimo greičiu, per tris kartus suberiame IŠSIJOTĄ cukraus pudrą. Plakame dar 3-5 minutes. Masė turi būti vientisa ir gražios, baltos spalvos.
6.
Dabar gautą glajų reiktų skiesti po truputį vandeniu, kol gausite reikiamą konsistenciją. Tirštesnis glajus tinkamas piešti kontūrams ar tam tikroms detalėms. Skystesnis glajus naudojamas sausainio apliejimui, kai jau padaryti kontūrai. Skystumą/tirštumą sunku nusakyti tiksliai, tiesiog reikia bandyti piešti, lieti, ir jei netinkama konsistencija - dar skiesti ar įdedant cukraus pudros patirštinti glajų.
7.
Paskutinis etapas - glajaus dažymas. Tinka tiek geliniai, tiek sausi dažai. Gražus sausainio dekoras - tai tik įdirbio klausimas :) Kuo daugiau sausainių nudekoruosite, tuo geriau, dailiau, tiksliau seksis tai padaryti :) Didelės sėkmės kūrybiniame procese :)
Patarimai:
Dėl saugumo galima naudoti pasterizuotą baltymą. Jei naudojami kiaušiniai, prieš atskiriant baltymą, kiaušinį būtina švariai nuplauti su soda ir šiltu, tekančiu vandeniu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Aušra
2021-05-27 16:12
Sveiki, man tešla gavosi trapi,nors viską dariau pagal receptą, perdaug miltų turbūt įdėjau, visus kiek nurodyta recepte 500gr? Ačiū:) ATSAKYTI
Ilona
2021-06-23 14:56
Darant tokią tešlą svarbu miltus palaipsniui berti vis minkant ir stebint jos konsistenciją. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital