Sviestinė duona su mocarela ir česnakais

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sviestinė duona su mocarela ir česnakais
Autorius apie receptą: Šilta duona su sūriu, sviestu ir česnakais... Lengvai plėšoma, minkšta, puri, kvapni...žodžiu, tobula! Daugiau, manau, nieko pridurti nereikia, reikia tiesiog mėgautis Šilta duona su sūriu, sviestu ir česnakais... Lengvai plėšoma, minkšta, puri, kvapni...žodžiu, tobula! Daugiau, manau, nieko pridurti nereikia, reikia tiesiog mėgautis skoniu. Prieš valgant, pašildykite mikrobangų krosnelėje! (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
Raugui:
50 mililitrų pieno
20 gramų šlapių mielių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštas kvietinių miltų
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų (persijotų)
100 mililitrų vandens
70 gramų sviesto (minkšto)
2 vienetai kiaušinių trynių
1 sauja petražolių (smulkintų)
1 šaukštelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
100 gramų sviesto (minkštos)
50 gramų mocarela sūrio (tarkuoto)
2 skiltelės česnako (smulkintų)
1 saujelė žalumynų (smulkintų)
Papildomai:
šiek tiek riebalų (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Raugui pieną pašildome iki šiltumo (kad, užlašinus ant delno turi jaustis šilumą, bet nedegintų). Sudedame mieles, suberiame cukrų ir miltus, išmaišome. Paliekame 5 min “užaugti”.
2.
Tešlai vandenį šiek tiek pašildome.
3.
Į dubenį beriame persijotus miltus, pilame raugą, šiltą vandenį, dedame minkštą sviestą, smulkintas petražoles, trynius, beriame druską bei pipirus. Užminkome elastingą tešlą. Tešlą užklojame rankšluosčiu ir paliekame 1 val “užaugti”.
4.
Įdarui minkštą sviestą sumaišome su smulkintais česnakais ir žalumynais.
5.
Tešlą iškočiojame stačiakampio forma, tepame sviestą, beriame sūrį. Tešlą pjaustome peiliu į mažesnius stačiakampius, juos sulenkiam per pusę ir dedame į riebalais išteptą kekso formą (mano 16x11 cm), perpjauta puse į viršų ir taip susluoksniuojame duonelę.
6.
Kepame duoną iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital