1.
Į dubenėlį įpilti 50ml šalto vandens, ant jo viršaus užbarstyti želatiną ir palikti apie 15-20 min išbrinkti.
2.
Kol brinksta želatina, pasiruošti įdarą, kad jis truputį sušiltų (lengviau įmaišysite želatiną). Į dubenį dėti kreminį sūrį, grietinę, garstyčias, berti susmulkintus krapus. Gerai išmaišyti, kad kremas būtų vientisas.
3.
Kekso kepimo formą (naudojau 20 cm ilgio) ištiesti maistine plėvele. Dugną ir šonus iškloti lašiša nepaliekant jokių tarpelių. Šonuose nebijokite dėti tiek, kad užsilenktų už formelės kraštų, vėliau užlenksite ant viršaus. Šiek tiek lašišos atsidėti terino viršui ir įdarui (aš atsidėjau apie 100 gramų).
4.
Išbrinkusią želatiną ištirpinti virš garų vonelės (arba atsargiai mikrobangėje) ir atidėti, kad šiek tiek atvėstų. Tada nuolat maišant plona srovetele supilti į kreminio sūrio masę. Gerai išmaišyti.
5.
Į kepimo formą ant lašišos dėti daugiau nei pusę paruoštos masės, išlyginti per visą plotį. Tuomet išdėlioti apie 50 gramų lašišos per visą plotį, uždėti likusią kreminę masę. Išlyginti viršų, užlenkti paliktus lašišos kraštelius, tarpuose išdėlioti likusią lašišą.
6.
Teriną uždengti maistinę plėvele ir padėti į šaldytuvą bent 4 valandoms (o dar geriau - nakčiai), jog sutvirtėtų.
7.
Prieš tiekiant nuimti maistinę plėvelę, ant formelės dėti lėkštę, kurioje norite tiekti, tvirtai laikant apversti, kad kepimo formos dugnas būtų viršuje, atsargiai nuimti formelę, nulupti maistinę plėvelę ir tiekti.
8.
Patiekdami lašišos terino viršų galite papuošti krapų šakelėmis, citrinų griežinėliais, taip pat tinka kaparėliai, spanguolės ar kaip tik sugalvosite.