Naminės tortilijos lengvai ir greitai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 7
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Naminės tortilijos
Naminės tortilijos
Naminės tortilijos
Naminės tortilijos
Naminės tortilijos
Naminės tortilijos
Naminės tortilijos
Naminės tortilijos
Autorius apie receptą: Tortilijos, deja, nelabai įsipaišo į paprastų receptų kategoriją, tačiau pamaniau, kad būtų įdomu parodyti, jog tai tikrai nėra itin sudėtingas procesas.
Po daugybės
Tortilijos, deja, nelabai įsipaišo į paprastų receptų kategoriją, tačiau pamaniau, kad būtų įdomu parodyti, jog tai tikrai nėra itin sudėtingas procesas.
Po daugybės valandų mokymosi interneto platybėse. Susirinkau visus patarimus, pasvėriau savo nesėkmių priežastis ir kibau į darbą. Supratau, kad maišant tešlą reikia naudoti karštą vandenį (šis padės ištirpdyti riebalus, ypač jei naudojamas kokosų aliejus arba tradiciškai - taukai), negalima tingėti ir neminkyti tešlos, o paruoštai tešlai būtinai leisti 'pailsėti', kad gliutenas esantis miltuose prarastų savo tvirtumą. Paskutinė taisyklė - tortilijas iškočioti itin plonai ir kepti ant gerai įkaitintos keptuvės. Tai tikrai paprasčiausias tortilijų receptas. Matavimui naudojama 250 ml stiklinė.
(...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
1.5 stiklinės miltų
1 stiklinė vandens (karšto)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai kokosų aliejaus (galite pakeisti ir kitokiu aliejumi)
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite aliejus ir karštą vandenį (ne verdantį, bet pakankamai karštą, kad ištirpdytų kokosų aliejų), išmaišykite ir suformuokite lipnų tešlos kamuoliuką. Dėkite ant stalviršio ir minkykite 10 minučių. Netingėkit - 10 minučių! Po minkymo turėsite mikštą ir visiškai nebelipnią tešlą.
2.
Iš tešlos suformuokite 7 rutuliukus ir dėkite į dubenį. Uždenkite drėgnu rankšluostuku, kad nedžiūtų ir palikite maždaug 10 minučių 'pailsėti'.
3.
Ant lengvai miltuoto paviršiaus plonai iškočiokite kiekvieną rutuliuką ir kabinkite jį ant dubens sienelių (kaip parodyta nuotraukose).
4.
Gerai įkaitinkite sunkią keptuvę, pvz. ketaus. Paimkite vieną tortilijos lakštą, paskutinįkart iškočiokite iki popieriaus plonumo ir dėkite į keptuvę. Ant viršaus turėtumėte matyti oro burbuliukų. Kai apatinė tortilijos pusė įgauna kelias rudas dėmeles, apverskite. Kepkite dar kelias sekundes, kol ir ant apatinės pusės atsiras rusvų taškelių. Neperkepkite, kitaip tortilijos taps traškios, o mums reikia minkštų, lakstomų.
5.
Suvyniokite tortiliją į rankšluosti arba foliją ir kartokite su likusia tešla.
6.
Minkštas tortilijas galite naudoti wrap'ams, quesadilijoms arba pakepinti iki traškumo ir turėsite naminius traškučius prie guacamolės.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital