Švelniai marinuoti grybai žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Švelniai marinuoti grybai žiemai
Švelniai marinuoti grybai žiemai
Švelniai marinuoti grybai žiemai
Autorius apie receptą: Vakar uždariau grybavimo sezoną, bet konservavimo sezoną dar tęsiu. Noriu su jumis pasidalinti grybų marinatu. Iš normos užpilsite 3 vnt. – 0,7 l stiklainius. Vakar uždariau grybavimo sezoną, bet konservavimo sezoną dar tęsiu. Noriu su jumis pasidalinti grybų marinatu. Iš normos užpilsite 3 vnt. – 0,7 l stiklainius. Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
pagal poreikį grybų (kiek tilps 3 vnt. 0.7 litro stiklainiuose)
1 litras vandens
2 šaukštai druskos
2 šaukštai acto
1 šaukštas cukraus
2 skiltelės česnako
2 vienetai lauro lapų
2 vienetai juodųjų pipirų (žirneliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Grybus išvalyti ir virti apie pusvalandį, nugraibstant putas. Grybus perkošti.
2.
Puode išvirti marinatą: vandenį kaitinti su cukrumi, druska, česnaku, lauro lapais ir pipirais. Kaitinti, kol ištirps cukrus ir druska. Sudėti grybus, kaitinti, kol užvirs ir pavirti apie 5 minutes. Supilti actą, dar kartą užvirinti.
3.
Grybus su marinatu išpilstyti į iškaitintus stiklainius, sandariai užsukti steriliais dengteliais. Apversti stiklainius dangteliais žemyn, užkloti stora antklode ir leisti atvėsti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Janina
2021-09-10 08:29
Panasiai dedu indigrientus,tik vakuoju savose sultyse,neverdu jokio marinato,ir tik jaunus baravykiukus. ATSAKYTI
Rita
2021-09-06 13:13
As siemet taip marinavau.Stovi stiklainiukai puikiai.Viska dariau pagal recepta.Skanausim ziema. ATSAKYTI
Mickute
2021-08-29 12:53
Gal druskos šaukšteliai, o ne šaukštai. O ta paragavau - viena druska. ATSAKYTI
Inga
2021-08-30 09:05
Su visais marinatais žiemai reikėtų turėti omenyje, kad stiklainiukui pastovėjus kurį laiką, kol grybai marinuosis, skoniai susitovės dar :) Po mėnesio - kito, kai atidarysit, skonis bus labiau subalansuotas :) ATSAKYTI
Gra
2020-09-25 11:43
As panasu marinata darau , tik nededu cukraus ir cesnako, tai gaunasi (tik naudodama nuplaunu) kaip grynai svieziai nutraukinti grybai... Patarimas tik naudoti naujus dangtelius, nes siemt pirma karta pasipute antra karta naudoti dangteliai. ATSAKYTI
2020-09-17 18:46
ar kas bandėt pagal šį receptą gaminti?ar pavyko? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital