1.
Sausainius susmulkiname elektriniu trintuvu iki trupinių.
2.
Ištirpiname sviestą ir sumaišome su sausainiais iki vientisumo.
3.
Paruošiame išardomą formą 16-18 cm skersmens - išklojame dugną ir šonus kepimo popieriumi taip, kad kraštai būtų aukščiau formos krašto. Sudedame sausainių masę, suformuojame pagrindą ir išformuojame kraštelius ir dedame į šaldytuvą 15 min, kol paruošime sūrio masę.
4.
Kremui visi produktai turėtų būti kambario temperatūros, kad geriau susijungtų. Sūrį bei 200 g grietinėlės išsukame šluotele. Beriame cukraus pudrą, dedame vanilės pastą, po vieną mušame kiaušinius ir šluotele sujungiame visus produktus į vienalytę masę.
5.
Supilame kremo masę ant sausainių pagrindo.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min. Tada sumažiname orkaitės temperatūrą iki 160 C ir toliau kepame 20 min. Išjungiame orkaitę ir paliekame sūrio tortuką iki visiško atvėsimo truputį pravertoje orkaitėje.
7.
Visiškai atvėsusį tortą dedame į šaldytuvą 5 val.
8.
Užmerkiame želatinos lapelius šaltame vandenyje.
9.
Abrikosus perpjauname pusiau, pašaliname kaulus, apie 100 g atidedame papuošimui, o likusius supjaustom smulkiau, dedame į prikaistuvį, įpilame pora šaukštų vandens, suberiame cukrų ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps bei suminkštės abrikosai.
10.
Elektriniu trintuvu abrikosus susmulkiname į tyrės konsistenciją ir į dar karštą sudedame gerai nuspaustus želatinos lapelius, išmaišome, kad ištirptų. Paliekame atvėsti iki kambario temperatūros. Atidedame kelis šaukštus papuošimui.
11.
200 g šaltos grietinėlės suplakti elektriniu plaktuvu iki vidutinės konsistencijos ir apjungti su jau atvėsusia abrikosų tyre, atsargiai sumaišyti silikonine mentele.
12.
Supilti putėsius ant sūrio torto, išdėlioti abrikosų puseles ant viršaus, konditeriniu teptuku aptepti abrikosų puseles anksčiau atidėta tyre ir grąžinti tortą į šaldytuvą dar bent 2-4 val.