1.
Kepame biskvitą. Kiaušinius išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame aliejų ir masę gerai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Tešlą supilame į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi. Kepame įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 min.
2.
Gaminame kremą. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 15 min. Želatiną ištirpiname garų vonelėje, neleidžiame užvirti. Atvėsiname.
3.
Maskarponės sūrį sudedame į dubenį. Ten pat suberiame cukrų, įspaudžiame citrinos sultis, nutarkuojame žievelę ir gerai išmaišome.
4.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai šaukštu įmaišome į maskarponės masę. Plona srovele, maišant, supilame želatiną į kremo masę ir gerai išmaišome.
5.
Sulaistymui sumaišome vandenį, sultis ir cukrų.
6.
Torto surinkimas. Man patinka visus tortus surinkti konditeriniame žiede. Taip tortas įgauna daug gražesnę ir taisyklingesnę formą. Taigi biskvitą dedu ant padėklo ar tortinės, kurioje patieksime tortą. Jį apjuosiu konditeriniu žiedu. Sulaistome saldžiarūgščiu skysčiu. Ant viršaus krečiame maskarponės kremą. Dedame į šaldytuvą bent 4 – 6 val. sustingti.
7.
Puošiau šviežiomis uogomis.