Autorius apie receptą:
Na vakar ir prisikalbėjau, dabar stengsiuosi kasdien jums pateikti po blynų receptą. Ar pavyks kepti kasdien blynus daugiau nei savaitę, nežinau. Bet mėginsiu. Šiandien jums
Na vakar ir prisikalbėjau, dabar stengsiuosi kasdien jums pateikti po blynų receptą. Ar pavyks kepti kasdien blynus daugiau nei savaitę, nežinau. Bet mėginsiu. Šiandien jums pristatau mielinius blynus. Mano draugystė su mielėmis apsiriboja tik kūčiukų ir blynų kepimu. Labai tikiuosi, kad galėsiu pasigirti ir jums, kad pavyko man iškepti skaniausias bandeles, bet dabar dalinuosi mielinių blynų receptu.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 gramų
kvietinių miltų
400 mililitrų
pieno
2 vienetai
kiaušinių
2 šaukštai
cukraus
2 šaukštai
aliejaus
(+kepimui)
7 gramai
sausų mielių
0.5 šaukštelio
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildome iki 37 C laipsnių. Suberiame cukrų.
2.
Miltus sumaišome su mielėmis, druska. Šiltą pieną pilame į miltų masę. Įmušame kiaušinius, pilame aliejų. Tešlą gerai išmaišome ir padedame šiltai. Paliekame kilti. Man iškilo per pora valandų. Tešla bus tiršta ir klampi. Tokia ir turį būti.
3.
Tešlą permaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame blynus.