Soti lazanija su vištiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Soti lazanija su vištiena
Soti lazanija su vištiena
Soti lazanija su vištiena
Soti lazanija su vištiena
Soti lazanija su vištiena
Soti lazanija su vištiena
Soti lazanija su vištiena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
15 vienetų lazanijos lakštų (apytikriai, kiekis priklauso nuo kepimo formos dydžio)
pagal skonį sūrio (mėgstamo, pabarstymui)
Mėsos padažui:
800 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (1 didelės skardinės)
400 gramų vištienos faršo (arba kalakutienos)
200 mililitrų vištienos sultinio
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako (smulkinto)
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį aitriųjų pipirų (maltų)
pagal skonį druskos
pagal skonį cukraus
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Baltam padažui:
600 mililitrų pieno
60 gramų sviesto
60 gramų kvietinių miltų
pagal skonį druskos
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
pagal skonį malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsos padažui svogūną supjaustyti kubeliais ir apkepti aliejuje, kol taps permatomas ir minkštas. Tuomet suberti česnaką dar minutė pakepinti.
2.
Pomidorus pasmulkinti nedideliais gabaliukais.
3.
Sudėti vištieną ir permaišyti, kad masė taptų vientisa ir apskrustų. Kai mėsa apkeps, supilti pasmulkintus pomidorus ir sultinį, pagardinti prieskoniais, vis pamaišant troškinti apie 20 min. Pagal skonį pagardinti druska ir cukrumi.
4.
Baltam padažui sviestą išlydyti puode, berti miltus ir pakepinti, kol miltai taps auksiniai. Po truputį pilti pieną, nenustojant maišyti, kol masė taps vientisa. Pagardinti druska ir muskatu. Kai padažas bus tirštas ir vientisas, įmaišyti sūrį.
5.
Lazanijos lakštus 1-2 min. apvirti, kol taps elastingi.
6.
Kepimo formos dugną plonai patepti baltu padažu ir dėti sluoksnį makaronų. Užtepti mėsos padažo ir tuomet ant viršaus paskleisti baltą. Vėl dėti sluoksnį makaronų ir t.t. Paskutinį sluoksnį aptepti baltu padažu ir apiberti sūriu. Pridengti folija.
7.
Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Nuimti foliją ir dar pakepti apie 15 min, kol paviršius apskrus.
8.
Išėmus iš orkaitės leisti 15-20 min atvėsti, tada pateikti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital