Šoninės kepsneliai užkepti orkaitėje

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Šoninės kepsneliai užkepti orkaitėje
Šoninės kepsneliai užkepti orkaitėje
Šoninės kepsneliai užkepti orkaitėje
Autorius apie receptą: Sultingi kepsneliai su traškiu odelės krašteliu, kepti orkaitėje. O ant viršaus tradicinis morkų ir pievagrybių pagardas, kuris lengvai salsvu skoniu praturtina kiaulienos Sultingi kepsneliai su traškiu odelės krašteliu, kepti orkaitėje. O ant viršaus tradicinis morkų ir pievagrybių pagardas, kuris lengvai salsvu skoniu praturtina kiaulienos šoninę. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
360 gramų kiaulienos šoninės (10 vienetų pjausnių, naudojome "Krekenavos grynuoliai")
1 vienetas morkų (didelės)
1 vienetas svogūnų (mažo)
100 gramų lydyto sūrelio (arba 2 šaukštų)
15 vienetų pievagrybių
pagal skonį prieskoniai kiaulienai
pagal skonį druskos
pagal skonį žalumynų
pagal skonį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaulienos šoninės pjausnelius lengvai paploninti virtuviniu muštuku. Įtrinti mėgstamais prieskoniais, žiupsneliu druskos.
2.
Stambiai sutarkuoti morką. Riekelėmis supjaustyti pievagrybius. Smulkiai sukapoti svogūną.
3.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūną. Kai jis suminkštės, dėkite morką ir pievagrybius. Pakepinkite kelias minutes, vis pamaišant, kol “susileis”. Pagardinkite druska.
4.
Kai daržovės lengvai apkeps, išjunkite kaitrą ir įmaišykite lydytą sūrelį, kol viskas taps vientisa mase.
5.
Skardoje patieskite kepimo popieriaus. Išdėliokite šoninės pjausnius, paliekant tarpelius.
6.
Ant šoninės tolygiai paskirstykite morkų pagardą.
7.
Kepkite iki 180-200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
8.
Iškepus pagardinkite svogūnų laiškais ar petražolėmis.
Patarimai:
Patogiausia kiaulienos pjausnius ploninti juos įdėjus tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir mušant muštuku.
Užkepui galite naudoti ir fermentinį sūrį, tačiau su lydytu tepamu sūreliu daržovių pagardas bus tvirtesnis ir vientisesnis, nebyrės nuo kepsnelių, ir nebus pernelyg riebu.
Įdarą papildomai galite pagardinti džiovintomis slyvomis ar kitais mėgstamais pagardais.
Garnyrui puikiai tiks bulguro kruopos, salotos, bulvių košė, burokėlių mišrainė.
RECEPTO DRAUGAS: Krekenavos Grynuoliai
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital