Šokoladinis varškės tortas su bananais (be kepimo)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Nekeptas varškės tortas
Nekeptas varškės tortas
Nekeptas varškės tortas
Nekeptas varškės tortas
Autorius apie receptą: Šis tortukas yra labai paprastas ir lengvai pagaminamas. Gavosi nedidelis, labai gardus, purus. Bananų skonis lengvai jaučiasi. Nenaudojau jokio saldiklio, nes nuo gerai Šis tortukas yra labai paprastas ir lengvai pagaminamas. Gavosi nedidelis, labai gardus, purus. Bananų skonis lengvai jaučiasi. Nenaudojau jokio saldiklio, nes nuo gerai prinokusių bananų pilnai užteko saldumo. Pirmą kartą gaminau su grietinėle 30%, tai gavosi toks tvirtesnis. Dabar gaminau su pienu ir gavosi daug puresnis, švelnesnis, tai man su pienu labiau patiko. Naudojau 15 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
230 gramų bananų (gerai prinokusių)
120 gramų varškės (naudojau 0,5% riebumo, bet tinka ir kitokia)
100 gramų pieno (arba grietinėlės)
40 mililitrų vandens
15 gramų kakavos (nesaldintos)
7 gramai želatinos (naudojau Dr. Oetker smulkiai maltą)
Papuošimui:
pagal poreikį šokolado (tirpinto)
pagal poreikį braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį suberkite želatiną, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 10 min., kad išbrinktų. Po to garų vonelėje pašildykite išbrinkusią želatiną iki kol ištirps ir taps skysta iki vientisos masės. Atvėsinkite.
2.
Bananus nulupkite ir supjaustykite.
3.
Į kokteilių plaktuvo indą sudėkite bananus, varškę, kakavą, pieną ir viską išplakite. Supilkite atvėsusią želatiną ir dar kartą viską išplakite.
4.
Į atsegamos torto formos apačią įklokite kepimo popierių, kraštus apdenkite acetatine juosta. Supilkite išplaktą masę ir pastatykite į šaldytuvą mažiausiai 5 valandoms, o geriausia per naktį.
5.
Prieš patiekiant tortuką palaikiau apie pusvalandį šaldiklyje, kad labiau sutvirtėtų ir gražiai išsiimtų iš formos. Papuošiau tirpintu šokoladu ir braškėmis.
Patarimai:
Naudojau 15 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Lija
2023-11-09 18:59
O kiek reiktu visko dėti 21 cm skermens formą? ATSAKYTI
Ksenija
2023-07-19 12:59
Ar galima naudoti augalinį sojų pieną, ar nesigautų skanus? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital