Šokoladinis tortas su bananais ir braškėmis (be kiaušinių)

AUTORIUS:
Vilma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Šokoladinis tortas su bananais ir braškėmis (be kiaušinių)
Šokoladinis tortas su bananais ir braškėmis (be kiaušinių)
Šokoladinis tortas su bananais ir braškėmis (be kiaušinių)
Šokoladinis tortas su bananais ir braškėmis (be kiaušinių)
Autorius apie receptą: Lengvai pagaminamas šokoladinis tortas su grietininiu pertepimu ir bananų bei braškių griežinėliais. Tortas iš labai paprastų ingredientų, be sviesto ir kiaušinių. Nors Lengvai pagaminamas šokoladinis tortas su grietininiu pertepimu ir bananų bei braškių griežinėliais. Tortas iš labai paprastų ingredientų, be sviesto ir kiaušinių. Nors kartą pabandykite šį tortą ir jis taps kiekvienos Jūsų šventės akcentu. (...daugiau) Vilma
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
1 vienetas bananų
9 vienetai braškių
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
šiek tiek kvietinių miltų (formai pabarstyti)
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
250 gramų cukraus (apytikriai)
200 gramų grietinės, 30% riebumo
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis sodos
Kremui:
800 gramų grietinės, 30% riebumo
250 gramų cukraus (apytikriai, pagal skonį)
1 vienetas citrinų (sulčių)
80 mililitrų vandens (želatinai, apytikriai)
15 gramų želatinos
Sulaistymui:
pagal poreikį arbatos (paruoštos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruošiame tešlą torto lakštams. Grietinę išplakame elektriniu plaktuvu su nubrauktu šaukšteliu sodos. Suberiame cukrų ir kakavą. Pradedame berti miltus. Iš pradžių plakame elektriniu plaktuvu, vėliau darbuojamės rankomis. Tešla turi tapti minkoma ir nebelipti prie rankų, bet ne per kieta. Tešlą įsukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.
2.
Išimamame tešlą iš šaldytuvo ir šiek tiek palaikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų ir padaliname į 5-6 dalis.
3.
Lakštus lengviausia iškepti torto formoje su nuimamais kraštais. Torto formos pagrindą (naudojau 24 cm) nuimame, patepame aliejumi ir pabarstome miltais. Imame po vieną tešlos dalį ir iškočiojame tiesiai ant šio pagrindo kelių milimetrų storio lakštą.
4.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių, kol paruduoja. Lakštus dar šiltus iš karto nuimame nuo pagrindo, nes vėsdami labai greitai sukietėja. Taip iškepame visus lakštus. Žinoma lakštus galima kočioti ir ant stalo, išpjauti norimą formą ir kepti skardoje pateptoje aliejumi ir pabarstytoje miltais.
5.
Kremui želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Išbrinkusią želatiną pašildome garų vonelėje, kol ištirps (neužvirinti!), paliekame šiek tiek atvėsti.
6.
Grietinę išplakame su cukrumi ir citrinos sultimis. Saldumą ir rūgštumą galite reguliuoti pagal skonį, tačiau rūgštelės nepagailėkite, nes torto lakštai tikrai saldūs. Plakant, įmaišome atvėsusią želatiną.
7.
Pasiruošiame arbatą sulaistymui ir supjaustome griežinėliais bananus ir braškes. Jei neturite braškių, galite tik bananus naudoti.
8.
Formuojame tortą. Kadangi kremas skystas, formuojame torto formoje su nuimamais kraštais. Dedame pirmą lakštą, sulaistome arbata, pilame kremo. Taip darome su visais lakštais, tik viename ant kremo dedame bananus, o kitame braškes. Sudėjus bananus ir braškes, dar šiek tiek dedame kremo, kad neatsiskirtų nuo kito lakšto. Viršų užpilame taip pat kremu ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms ar dar geriau per naktį pastovėti.
9.
Puošiame šokoladu, braškėmis ar taip kaip tik norite.
AUTORIUS: Vilma
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital