Autorius apie receptą:
Mėgstantiems patiekalus iš bulvių, rekomenduočiau pasigaminti bulvių užkepėlę su sūriu. Jokios" terlionės" čia nėra, pasigaminti visai paprasta. Reikalingas tik noras
Mėgstantiems patiekalus iš bulvių, rekomenduočiau pasigaminti bulvių užkepėlę su sūriu. Jokios" terlionės" čia nėra, pasigaminti visai paprasta. Reikalingas tik noras ir jus savo artimuosius, grįžtančius iš darbų, galėsite pasitikti gardžia vakariene.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas
bulvių
(virtų)
300 mililitrų
pieno
200 gramų
fermentinio sūrio
1 vienetas
kiaušinių
šiek tiek
druskos
Pabarstymui:
šiek tiek
petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Išvirtas bulves supjaustyti griežinėliais ir sudėti į kepimo formą.
2.
Atskirame dubenėlyje sumaišyti kiaušinį, pieną ir dalį tarkuoto sūrio. Pagardinti druska ir užpilti ant bulvių. Ant viršaus užbarstyti likusią sūrio dalį.
3.
Kepti 180 C laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus. Iškepus pabarstyti pertražolėm, patiekti su raugintais agurkais.