Snikersinis tortas su karamele ir riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Snickers karameliis tortas
Snickers karameliis tortas
Snickers karameliis tortas
Snickers karameliis tortas
Snickers karameliis tortas
Snickers karameliis tortas
Snickers karameliis tortas
Snickers karameliis tortas
Autorius apie receptą: Helovyno šventimas mano šeimoje tikrai visiškai naujas dalykas. Kad ši šventė gali būti ir labai smagi, - mane išmokė Paulina. Jos sekama pavyzdžiu, keli metai, kaip mokausi Helovyno šventimas mano šeimoje tikrai visiškai naujas dalykas. Kad ši šventė gali būti ir labai smagi, - mane išmokė Paulina. Jos sekama pavyzdžiu, keli metai, kaip mokausi švęsti. Dukrytėms tai suteikia daug džiaugsmo, nes namuose vakarais jaukiai šviečia moliūgai, pusryčiams karaliauja voratinklių blynai, atsiranda vienos ar kitos dekoracijos. Ir tortą šį kepiau būtent šiai progai ir ne kažkam kitam, bet Paulinai, kad ji galėtų pavaišinti savo svečius. Na o kaip aš kepsiu tortą ir atiduosiu kitiems. Mes ir norim torto. Taip šiandien mano virtuvėje gimė tortai dvyniai. Dar taip nėra buvę. Darbo truputį turėjau, na bet tokį darbą aš labai mėgstu ir negaliu skųstis. Receptą stengiausi surašyti labai aiškiai, bet žinoma visada gali kilti klausimų, į kuriuos aš pasistengsiu atsakyti. Kepimo forma 22 cm skersmens; Porcijos 8 – 10. Užtruksite gaminant tikrai daugiau nei 1 val. (bet tortas tikrai to vertas). Recepte užrašytas mano receptų sąsiuvinyje jau keli metai ir šį tortą esu kepusi ne vieną kartą ir dar taip nebuvo, kad jis mane nuviltų. Kur radau receptą: Ritos receptai bloge. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
200 gramų grietinės
200 gramų miltų
200 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
450 gramų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
Karameliniam kremui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
100 gramų sviesto
2 saujos sūdytų žemės riešutų (kepintų)
Pertepimui:
100 gramų juodojo šokolado
100 mililitrų pieno
Sulaistymui:
100 mililitrų vandens (šalto, virinto)
1 vienetas citrinų
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui išplakame kiaušinius su cukrumi, kol masė pabalas ir patrigubės. Dedame kambario temperatūros Rududu ir išplakame, kad neliktų gumuliukų. Pilame grietinę, tešlą išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais.
2.
Tešlą padaliname į 2 dalis, vieną dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudoju 22 cm skersmens) ir šauname į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 20 min. Iškepus pirmą biskvitą, padedame atvėsti ir patį padarome su likusia tešla. Atvėsusius biskvitus perpjauname pusiau, turėsime 4 biskvitus.
3.
Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą. Pilame pieną ir gerai išmaišome.
4.
Grietinėlę išplakame su cukrumi. Atsitinka ir taip, kad grietinėlė ima ir neišsiplaka tada aš visada beriu grietinėlės standiklio. Su juo pavyksta visada.
5.
Kambario temperatūros sviestą ir ''Rududu'' ištriname iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Dedame pasmulkintos riešutus ir išmaišome.
6.
Sulaistymui sumaišome citrinos sultis, vandenį ir cukrų. Skystis turi gautis saldžiarūgštis.
7.
Dedame pirmą biskvitą, laistome sirupu, pilame šokolado masės ir tepame pusę grietinėlės kremo. Dedame antrą biskvitą ant viršaus, laistome sirupu, pilame šokolado ir tepame visą karamelinį kremą su riešutais. Dedame trečią biskvitą, laistome sirupu, pilame šokolado masės ir tepame grietinėlės kremo. Ketvirtą biskvitą dedame ant viršaus, aplaistome sirupu, šokolado masė. Tortą dedame į šaldytuvą stingti ir skoniams susidraugauti. Aš dažniausiai palieku per naktį šaldytuve.
8.
Puošti galima apliejant visą tortą šokolado kremu, pasmulkinant Snikers šokoladukų ar pabarstant žemės riešutais. Aš puošiau kremu su Rududu (200 g Rududu išplakiau su 100 g sviesto) ir šaltalankio uogomis, bei rozmarino šakele.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital