1.
Įjungiame orkaitę, jog įkaistų iki 180 C laipsnių.
2.
Cukiniją sutarkuojame per smulkesnę nei burokinę tarką.
3.
Elektriniu plakikliu kelias minutes plakame aliejų su cukrumi. Įmušame kiaušinius, gerai kartu suplakame. Tuomet į aliejaus ir kiaušinių masę įmaišome tarkuotas cukinijas.
4.
Kitame inde sumaišome miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Sausus ingredientus persijojame į skystą masę ir ranka permaišome.
5.
Į keksiukų formą išdėliojame keksiukų popierėlius, dedame tešlos 2/3 popierėlio tūrio ir kepame apie 20 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku, ar iškepė. Jei įsmeigus ištraukiame švarų, tešla neaplipusį pagaliuką – keksiukai iškepė. Jei ne, kepame dar kelias minutes ir vėl tikriname. Iškepus paliekame pilnai atvėsti kambario temperatūroje.
6.
Įdarui inde sumaišome karamelizuotą kondensuotą pieną, grietinę ir smulkintus riešutus. Paliekame pastovėti.
7.
Kepurėlei želatiną užpilame vandeniu ir paliekame pabrinkti. Išplakame šaltą grietinėlę iki beveik standžių putų.
8.
Į kreminę varškę dedame kakavą ir gerai permaišome. Išplaktą grietinėlę dedame po nedidelį kiekį į varškės kremą ir kartu švelniai permaišome, kad masės susijungtų.
9.
Išbrinkusią želatiną dedame į indą ir intensyviai maišydami kaitiname ant mažos ugnies, kol išsilydo ir nebelieka grūdelių. SVARBU NEUŽVIRINTI, nes želatina vėliau nesustings. Atvėsintą želatiną palaipsniui, plona srovele, pilame į šokoladinį kremą, švelniai permaišome iki vientisos masės. Pastatome kelioms minutėms į šaldytuvą.
10.
Atvėsusiems keksiukams išpjauname peiliu viduriukus ir dedame po mažą šaukštelį įdaro.
11.
Tuomet ištraukiame šokoladinį kremą iš šaldytuvo, permaišome jį. Jei liko įdaro, galime jį įdėti ir vėl permaišyti kremą. Kremą dedame į konditerinį maišelį su gėlytės antgaliu (arba toks jums labiau patinka) ir išpaudžiame norimos formos kepurėlę.
12.
Puošiamę pagal fantaziją. Aš puošiau karameliniais saldintais kukurūzais. Kremas neištyžta ir kambario temperatūroje, todėl galite drąsiai laikyti ant šventinio stalo, tačiau jie gretai dingsta.