Ištirpinti sviestą. Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų (aš dėjau vanilės esensijos, su ja kvapnesnis pyragas) ir įmaišyti ištirpintą sviestą. Po vieną sudėti kiaušinius, supilti verdantį vandenį ir gerai išmaišyti.
Iš slyvų išimti kauliukus ir kiekvieną slyvą padalinti į 4 dalis.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą, ant viršaus sudėlioti slyvas (nespausti), apiberti migdolų drožlėmis ir kepti apie 30 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Ps. Paskutinį kartą gamindama šį pyragą ant viršaus dėjau dalį slyvų ir dalį pjaustytų kriaušių, tai gavosi iš viso fantastiškai saldžiarūgštis pyragas (kadangi šį kartą slyvos buvo šiek tiek rūgštokos).
Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!