Sluoksniuotos tešlos tortas su grietininiu kremu

AUTORIUS:
Linutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Sluoksniuotos tešlos tortas su grietininiu kremu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai greitai paruošiamas ir labai skanus tortukas. Darbo čia visai nedaug, reikia tik palaukti, kol jis pastovės šaldytuve ir visi skoniais susijungs. Labai greitai paruošiamas ir labai skanus tortukas. Darbo čia visai nedaug, reikia tik palaukti, kol jis pastovės šaldytuve ir visi skoniais susijungs. Linutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
700 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos (apytikriai, 8 lapų)
250 gramų grietinės (riebesnės)
250 gramų kondensuoto pieno, saldinto
250 gramų sviesto
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sluoksniuotos tešlos lapus sudėti ant kepimo popieriaus, silikoninio kilimėlio ar miltuoto stalo (nelimpančio paviršiaus), pridengti švariu rankšluosčiu ir palikti valandėlę atitpirti. Jei naudojate vieną tešlos lakštą, jį supjaustykite į 8 vienodo dydžio lapus.
2.
Kiekvieną lakštą pakočioti, kol jis taps maždaug dvigubo ploto (iš stačiakampių į kvadratus).
3.
Tešlos lakštus sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą taip, kad tarpusavyje nesiliestų, subadyti šakute (kad kepdami per daug neiškiltų).
4.
Kepti į iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol pakils ir apskrus. Iškepusius išimti ir palikti atvėsti. Jei norite gražios, taisyklingos formos torto, dar karštų lakštus lygiai apipjaukite. Aš tortą darau kvadratinį, į kvadratinę lėkštę, todėl apipjaunu pagal jos kraštą. Apipjautus likučius ir vieną lakštą pasilieku papuošimui, juos sutrupinu.
5.
Minkštą sviestą išsukti su kondensuotu pienu iki vientisumo. Įmaišyti grietinę, įspausti citrinos sultis. Kremą uždengti ir 30 minučių dėti į šaldytuvą (kol atvės tešla).
6.
Ant lėkštės, kurioje rinksite tortą, dugno vidurio dėkite truputį kremo (taip tvirčiau laikysis formuojamas tortas). Dėkite vieną tešlos lakštą, aptepkite kremu, dėkite kitą lakštą, vėl tepkite kremu ir t.t. Kai uždėsite viršutinį lakštą, tortą šiek tiek švelniai paspauskite, tuomet užtepkite likusį kremą, pabarstykite trupiniais ir dėkite į šaldytuvą bent valandai, o geriausia - pernakt.
Patarimai:
Papildomai į trupinius tinka įmaišyti malto cinamono ar rudojo cukraus.
Jei mėgstate tortus su daugiau kremo, kremo ingredientų kiekį galite proporcingai padidinti.
AUTORIUS: Linutė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital