Skanioji Kūmutės obuolienė su aguonomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Obuolienė su aguonomis
Obuolienė su aguonomis
Obuolienė su aguonomis
Autorius apie receptą: O gal ir ne obuolienė, o visas džemas? Su apelsinais, imbieru ir aguonomis. Argi ne žiemiškai skambantis derinys? Keturis metus tobulinau proporcijas, kol pernai jau buvo tai, kuo O gal ir ne obuolienė, o visas džemas? Su apelsinais, imbieru ir aguonomis. Argi ne žiemiškai skambantis derinys? Keturis metus tobulinau proporcijas, kol pernai jau buvo tai, kuo planavau gardžiuotis. Ir tai nesulaukė Kalėdų, nes buvo sušlamšta, indeliai išlaižyti, o veidai – palaimingai besišypsantys. Panašiai, kaip žalių pomidorų džemas, ši obuolienė irgi tinka tiek saldžiuose patiekaluose, tiek su paukštiena ar sūriu. Naudoju krituolius obuolius, labiausiai tinka geltoni rudeniniai, kurie tokiu metu jau būna pakankamai saldūs ir prinokę. Beje, prieš kelis metus bandžiau virti šią obuolienę iš alyvinių obuolių – nepatiko… (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
INGREDIENTAI:
4 kilogramai obuolių
2 kilogramai cukraus
4 vienetai apelsinų
100 gramų imbiero
4 šaukštai aguonų
1 šaukštas cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausiai nulupu, išpjaunu graužtukus ir nedideliais gabaliukais supjaustau 4 kg obuolių. Juos dedu į didelį puodą, šliūkšteliu stiklinę vandens, dengiu dangtį ir palieku troškintis 20 min.
2.
Per tą laiką virtuvinio kombaino pagalba sutarkuoju 4 didesnius apelsinus. Kaip jau esu rašiusi, prieš vartojant apelsinų žievę, juos rekomenduojama 15 min. palaikyti sodos tirpale.
3.
Apvirusius obuolius blenderiu sutrinu iki vienalytės masės, tuomet į puodą sudedu apelsinų tarkius, permaišau ir vėl uždengus dangtį palieku ant mažiausios ugnies 1 h. Praėjus skirtam laikui, į puodą dedu 2 kg balto cukraus, 4 v. š. aguonų, 100 - 150 g smulkiai tarkuotos imbiero šaknies, 1 v. š. cinamono. Dabar nuo puodo jau nebesitraukiu, lėtai maišydama kaitinu dar apie 20 min.
4.
Karštą obuolienę sudedu į nedidelius stiklainius, užsuku ir palieku atvėsti apverstus aukštyn kojom ant virtuvinio rankšluostuko.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis