Skanieji cepelinai su mėsa

AUTORIUS:
Helena
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Skanieji cepelinai su mėsa
Skanieji cepelinai su mėsa
Skanieji cepelinai su mėsa
Autorius apie receptą: Koks gi ruduo be cepelinų? Koks gi ruduo be cepelinų? Helena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
6 kilogramai bulvių
700 gramų faršo
1 vienetas svogūnų (didelių)
1 vienetas kiaušinių
4 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių mėsai
Padažui:
200 gramų šoninė
1 vienetas svogūnų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
5 kg bulvių nuskutame ir paliekame pastovėti šaltame vandenyje.
2.
1 kg bulvių išverdame su lupenomis. Kai bulvės išverda, paliekame jas ataušti, tada nulupame ir sutriname trintuve arba sutarkuojame smulkia tarka.
3.
Ruošiame faršą, faršą imame pagal skonį, man skanu kalakutienos faršas, kiaulienos irgi tinka, galima maišyti, bet svarbiausia, kad faršas būtų sumaltas namuose, o ne pirktinis.
4.
Smulkiai supjaustome 1 svogūną ir česnaką.
5.
Į faršą dedame prieskonius, pipirus, druską, svogūną, sukapotą česnaką, įmušame kiaušinį ir kantriai gerai išmaišome.
6.
Žalais bulvės sutarkuojame tarkavimo mašina, kartu sutarkuojam vieną svogūną ir iš jų į atskirą indą išspaudžiame skystį. Skystį paliekame pastovėti. Iš indo su išspaustų skysčiu atsargiai nupilame skystį, o ant dugno likusį krakmolą sudedame į išspaustus tarkius, ten pat dedame ir virtas bulvės. Labai gerai išmaišome viską, neskubant, kruopščiai.
7.
Užstatome didelį puodą su vandeniu, kai vanduo užverda gerai pasūdome.
8.
Formuojame cepelinus: ant delno dedame šaukštą su kaupu tešlos masės, padarome blyną, į jo vidurį dedame įdaro ir apdedame mėsą tešlos mase. Rankomis suformuojame pailgą formą ir lėtai paleidžiame cepeliną į vandenį. Taip suformuojame visus cepelinus. Verdame apie 40 minučių (arba kol išvirs).
9.
Šoninę ir likusį svogūną supjaustome kubeliais ir apkepame.
10.
Cepelinus tiekiame su spirgučiais.
AUTORIUS: Helena
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital