Šilkinis Gazpacho - pati skaniausia šalta trinta pomidorų sriuba

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Gazpacho - šalta trinta pomidorų sriuba
Autorius apie receptą: Vasarai artėjant į pabaigą, tikrų šeimininkių ir sodininkių palangės lūžta nuo gausaus sunokusių pomidorų derliaus. Kartais imame sukti galvą, kur realizuoti Vasarai artėjant į pabaigą, tikrų šeimininkių ir sodininkių palangės lūžta nuo gausaus sunokusių pomidorų derliaus. Kartais imame sukti galvą, kur realizuoti raudonskruosčius. Aš Jums siūlau išbandyti tikrą ispaniškos virtuvės perlą - Gazpacho! Mes, lietuviai, esame šaltų sriubų mėgėjai, tad kodėl į savo receptų lobyną neįtraukus naujų skonių? (...daugiau) Ieva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 kilogramas pomidorų
1 vienetas agurkų
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas salierų stiebų
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai obuolių acto
šiek tiek druskos
šiek tiek baziliko lapelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pomidorus nuplikome ir nulupame (nėra būtina, bet jei pomidorus nulupsite, jūsų Gazpacho bus šilkinis).
2.
Visas kitas daržoves stambiai supjaustome ir dedame kartu su pomidorais į trintuvą/kokteilinę ar kitą jūsų turimą trinimo įrenginį. Taip pat įpilame obuolių actą, beriame druską, įmetame porą baziliko lapelių ir sutriname iki vientisumo.
3.
Kai turime sutrintą sriubą, įpilame 3 šaukštus tyro alyvuogių aliejaus ir dar minutę paplakame. Pamatysite kaip nuo aliejaus daržovių piurė virsta aukso spalvos kvapniu grožiu!
4.
Sutrintą sriubą bent porai valandų paliekame šaldytuve. Gazpacho valgomas tik šaltas, tada jis daug skanesnis! Atšaldžius sriubą, galimą į ją įmesti smulkiai pjaustyto agurko, jei norite, bet aš to nedarau. Man šis Gazpacho ir taip tobulas! Aš papuošiu baziliko lapeliu ir valgau su skrudinta balta duonele. Skanaus!
AUTORIUS: Ieva
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (4)
Valerijus
2018-08-04 08:36
Actas kam? Citrinos reikia vetoi acto, pabandykite - skonis bus nuostabus ATSAKYTI
Dovilė
2018-08-10 09:17
Kokybiškas obuolių actas juk viskas gerai, jis nespirituotas ir, jeigu riksitės nepasterizuotą, turės daug naudingų fermentų. Citrinos sultys irgi tinka, bet geras obolių actas - ne ką prasčiau , o taupiau :) ATSAKYTI
2018-07-31 17:47
Pomidorų sriubos pavadinimo užtenka... ATSAKYTI
Ūla
2018-07-29 18:08
Tikrai labai skani ir gaivi, tobulai tinka karstai vasaros dienai, kai nesinori sunkaus maisto ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital