Senovinis sviestinis keksas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Senovinis sviestinis keksas
Senovinis sviestinis keksas
Senovinis sviestinis keksas
Senovinis sviestinis keksas
Autorius apie receptą: Šis purus ir minkštas keksas yra iš mano vaikystės, tik jame dar būdavo razinų. Kai susiruošiau jį kepti ir atėjo eilė razinom, supratau, kad keksas bus be jų, nes mano mažoji Šis purus ir minkštas keksas yra iš mano vaikystės, tik jame dar būdavo razinų. Kai susiruošiau jį kepti ir atėjo eilė razinom, supratau, kad keksas bus be jų, nes mano mažoji visas suvalgė... Tad vietoje razinų dėjau balto šokolado lašelius, bet jūs būtinai dėkite razinas! (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų sviesto (minkšto)
200 gramų cukraus
150 gramų baltojo šokolado lašeliai (arba razinų)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2.
Minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu, kol jis taps purus ir pašviesės. Mušti po vieną kiaušinį, berti truputį miltų, gerai išsukti, vėl mušti kiaušinį ir berti miltų, vėl sukti, kol įmaišysite visus kiaušinius ir miltus.
3.
Sudėjus visus kiaušinius ir subėrus miltų mišinį tešlą bus tiršta, bet puri. Jeigu naudojami kiaušiniai maži ir tešla per kieta, įpilkite šiek tiek pieno.
4.
Šokolado lašelius įmaišyti į tešlą. Jeigu naudosite razinas, jas nuplaukite, nusausinkite ir su šaukštu miltų įmaišykite į tešlą.
5.
Tešlą supilti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 1-1.5 valandos arba, kol gerai iškeps. Iškepus atvėsinti.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Hmmmm
2018-11-23 14:28
Tikrai skanus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital