Šaltiena pagal uošvę

AUTORIUS:
Mindaugas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Šaltiena pagal uošvę
Šaltiena pagal uošvę
Šaltiena pagal uošvę
Autorius apie receptą: Išklausinėjau uošvę, kaip ji verda savo skaniąją šaltieną ir išsiviriau. Išėjo gera - dėl mirkymo sūryme pasinaikino pašalinis mėsos kvapas. Ilgas virimas garantavo Išklausinėjau uošvę, kaip ji verda savo skaniąją šaltieną ir išsiviriau. Išėjo gera - dėl mirkymo sūryme pasinaikino pašalinis mėsos kvapas. Ilgas virimas garantavo skaidrumą, o gal ir naudingumą sveikatai. (...daugiau) Mindaugas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
1 vienetas kiaulienos karkos
4 vienetai kiaulės kojų
2 vienetai kiaulės ausų
4 šaukštai druskos
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis maltų lauro lapų
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio džiovinti salierai
4 žiupsneliai maltos kalendros
4 žiupsneliai džiovintų bazilikų
šiek tiek citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Maždaug litre vandens ištirpinti apie 3 šaukštus druskos, sudėti didesniąją dalį kiekvienų prieskonių. Užvirti, kad pasiskleistų prieskonių kvapas, atvėsinti.
2.
Į marinatą supilti dar apie 2 litrus šalto nevirinto vandens, išmaišyti, sudėti mėsą, uždengti, padėti šaltai, geriausia 2 paroms. Bent kartą permaišyti.
3.
Mirkymo vandenį išpilti, mėsą labai gerai nuplauti, nuskusti.
4.
Į puodą pripilti tiek švaraus vandens, kad apsemtų mėsą. Suberti tų pačių likusių prieskonių, sudėti česnaką (geriau dėti nesmulkintą, o po to išimti, kai išverda šaltiena). Virti ant nedidelės kaitros apie 4 val. Mėsą šiek tiek atvėsinti. Nuo sultinio viršaus nugraibyti riebalus. Sultinį persunkti, kad nebūtų kaulų.
5.
Mėsą nuimti nuo kaulų, supjaustyti nedideliais gabaliukais.
6.
Išsidėlioti dubenėlius, į kiekvieną įdėti mėsos, užpilti sultiniu. Padėti šaltai, kol gerai sustings.
7.
Norint šaltieną išvesti ant lėkštės, dubenėlį pašildyti ant garų, tuomet išversti.
8.
Supjausyti, pašlakstyti citrinos sultimis.
Patarimai:
Uošvė pašlaksto obuolių sidro actu. Tiesa, ji ir prieskonių naudoja mažiau - paprastesnių.
AUTORIUS: Mindaugas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital