Autorius apie receptą:
Kolegė papasakojo, kaip šaldo slyvas žiemai. Kadangi aš esu labai didelė cinamono mėgėja, pamaniau, kad tai puikus receptas ir mano skoniui. Tik gavusi visą glėbį slyvų, jas
Kolegė papasakojo, kaip šaldo slyvas žiemai. Kadangi aš esu labai didelė cinamono mėgėja, pamaniau, kad tai puikus receptas ir mano skoniui. Tik gavusi visą glėbį slyvų, jas sukrausčiau į šaldiklį. Tikiuosi bendradarbė ant manęs neužpyks, kad aš slyvas paskaninau dar tarkuota citrinos žievele ir įspaudžiau šlakelį citrinos sulčių, man tai suteikė dar didesnio gaivumo. iš normos išeina apie 1 l tyrės.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas
slyvų
1 vienetas
citrinų
3 šaukšteliai
cukraus
2 šaukšteliai
cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Slyvas nuplauname. Išimame kauliukus. Sudedame į virtuvinį kombainą ir susmulkiname iki tyrės konsistencijos arba sumalame, kaip jums patogiau.
2.
Slyvas paskaniname cinamonu ir cukrumi. Įtarkuojame citrinos žievelę ir įspaudžiame šlakelį sulčių. Masę gerai išmaišome ir ragaujame. Cinamono ir cukraus kiekį drąsiai koreguokite pagal savo skonį.
3.
Tyrę supilstome į šaldymo indelius ir dedame į šaldiklį.