1.
Supilkite sultinį į nedidelį puodą, suberkite šafranus ir ant silpnos ugnies pakaitinkite iki virimo. Sumažinkite kaitrą ir palikite sultinį puode kaisti.
2.
Puode, storu dugnu įkaitinkite aliejų. Kepinkite smulkintą svogūną 3-4 min., kol suminkštės. Suberkite ryžius ir nuolat maišydami pakepinkite apie 1 min., kad ryžiai gerai pasidengtų aliejumi.
3.
Supilkite vyną, maišydami kaitinkite apie 1 min., kol vynas nugaruos ir susigers į ryžius. Įpilkite samtį sultinio, kaitinkite maišydami, kol ryžiai sugers sultinį, tuomet pilkite dar samtį sultinio. Kartokite, kol sunaudosite visą sultinį, užtruksite 15-20 min.
4.
Įmaišykite jūrų gėrybes ir perpus perpjautus pomidorus. Ir dar kaitinkite ant silpnos ugnies apie 5 min. Ryžiai turėtų būti išvirę, kreminiai ir jokiu būdu nepervirę.
5.
Nukaiskite puodą nuo ugnies, įmaišyke sviestą, citrinos žievelę bei paskaninkite druska ir pipirais, uždenkite puodą ir palikite pastovėti 1-2 min. Patiekite su petražolėmis ir citrinos griežinėliais.