1.
Rabarbarus švariai nuplauname, nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais.
2.
Kiaušinius gerai išplakame kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė pabals ir jos tūris padidės 2-3 kartus. Įmaišome citrinos sultis.
3.
Beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir viską išmaišome (tik nepermaišome, maišome tik tiek, jog masė būtų vientisa, neliktų sausų miltų gumuliukų).
4.
Stačiakampę skardą išklojame kepimo popieriumi ir pilame daugmaž pusę tešlos. Ant jos dedame nuplautus, nuluptus ir smulkiai supjaustytus rabarbarus, ir užpilame likusia tešlos dalimi.
5.
Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 45 min (ar pyragas iškepė, tikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką - jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, vadinasi jau iškepė).
6.
Labai skanu valgyti karštą su ledais arba su vaniliniu padažu.