Maskarponės kremas keksiukams ir tortams puošti

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Maskarponės kremas keksiukams tortams
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo skanus, tirpstantis burnoje kremas, kuris puikiai tinka puošti keksiukams arba tortams. Maskarponė jam suteikia nuostabios konsistencijos ir kremiškumo, tokio Be galo skanus, tirpstantis burnoje kremas, kuris puikiai tinka puošti keksiukams arba tortams. Maskarponė jam suteikia nuostabios konsistencijos ir kremiškumo, tokio tiramisiško poskonio. O jeigu norite įvairiau, galite į jį įmaišyti šaukštelį tirpios kavos (prieš tai ją ištirpinkite grietinėlėje) arba šiek tiek tirpinto šokolado (arba kokybiškos kakavos). (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį sudedu maskarponę, supilu grietinėlę ir vanilės ekstraktą. Dubenį naudoju vidutinio dydžio, nes jeigu bus labai mažas, grietinėlė taškysis, bet jeigu labai didelis, plakamą kremą teks dažnai "surinkinėti" nuo sienelių, jog išsiplaktų tolygiai :)
2.
Pradedu plakti mikseriu mažiausiu greičiu, jog ingredientai susimaišytų. Kai susimaišo, perjungiu greitį į vidutinį ir pamažu berdama cukrų plaku toliau iki kremas pradeda standėti. Tada greitį vėl sumažinu iki mažiausio, jog neperplakčiau, ir kai kremas atrodo pakankamai sustandėjęs, viršūnėlės gražios, su forma, baigiu plakti. Plakimo metu šaukštu arba mentele vis “surenku” kremą nuo dubens kraštų, jog išsiplaktų tolygiai.
3.
Šiuo kremu keksiukus (būtinai - visiškai atvėsusius!) galima puošti ir iškart, bet aš paprastai jį palaikau 15-20 minučių šaldytuve ir tada puošiu, nes pašalęs jis gražiau laiko formą. Kremo man užtenka papuošti 12-14 keksiukų.
4.
Keksiukus kremu puoškite arba prieš pat ragaudami, arba papuoštus laikykite šaldytuve, nes kaip ir kiti riebios konsistencijos kremai, taip ir šis, ilgiau palaikytas kambario temperatūroje dalies standumo jis netenka.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
mamos dienos skanėstai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis