Maskarponės kremas keksiukams ir tortams puošti

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 93)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 93)
Maskarponės kremas keksiukams tortams
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo skanus, tirpstantis burnoje kremas, kuris puikiai tinka puošti keksiukams arba tortams. Maskarponė jam suteikia nuostabios konsistencijos ir kremiškumo, tokio Be galo skanus, tirpstantis burnoje kremas, kuris puikiai tinka puošti keksiukams arba tortams. Maskarponė jam suteikia nuostabios konsistencijos ir kremiškumo, tokio tiramisiško poskonio. O jeigu norite įvairiau, galite į jį įmaišyti šaukštelį tirpios kavos (prieš tai ją ištirpinkite grietinėlėje) arba šiek tiek tirpinto šokolado (arba kokybiškos kakavos). (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį sudedu maskarponę, supilu grietinėlę ir vanilės ekstraktą. Dubenį naudoju vidutinio dydžio, nes jeigu bus labai mažas, grietinėlė taškysis, bet jeigu labai didelis, plakamą kremą teks dažnai "surinkinėti" nuo sienelių, jog išsiplaktų tolygiai :)
2.
Pradedu plakti mikseriu mažiausiu greičiu, jog ingredientai susimaišytų. Kai susimaišo, perjungiu greitį į vidutinį ir pamažu berdama cukrų plaku toliau iki kremas pradeda standėti. Tada greitį vėl sumažinu iki mažiausio, jog neperplakčiau, ir kai kremas atrodo pakankamai sustandėjęs, viršūnėlės gražios, su forma, baigiu plakti. Plakimo metu šaukštu arba mentele vis “surenku” kremą nuo dubens kraštų, jog išsiplaktų tolygiai.
3.
Šiuo kremu keksiukus (būtinai - visiškai atvėsusius!) galima puošti ir iškart, bet aš paprastai jį palaikau 15-20 minučių šaldytuve ir tada puošiu, nes pašalęs jis gražiau laiko formą. Kremo man užtenka papuošti 12-14 keksiukų.
4.
Keksiukus kremu puoškite arba prieš pat ragaudami, arba papuoštus laikykite šaldytuve, nes kaip ir kiti riebios konsistencijos kremai, taip ir šis, ilgiau palaikytas kambario temperatūroje dalies standumo jis netenka.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
V&Ž
2023-07-11 19:43
Man nepatiko šis receptas, labai bloga konsistencija gavosi, kremas tirpo net ir palaikius šaldytuve nuo keksiukų jis slydo kremas gavosi neskanus nors kai bandžiau kitų receptus gavosi puikiai ATSAKYTI
Rima
2023-04-28 17:54
Reikia ideti grietineles standiklio pakeli, jo yra visuose prekybcentriuose pirkti, ir bus labai standus kremas. ATSAKYTI
G
2023-04-26 19:56
kelis kartus dariau, kabai skystas .. plakiau el mikseriu, grietinėlė riebi.. ATSAKYTI
Viktorija
2022-11-14 19:37
Viskas išėjo puikiai:). Labai džiaugiuosi. Gavosi labai skanus ir buvo standus. ATSAKYTI
Viktorija
2022-11-13 10:30
Man kilo klausimas, ar grietinėle būtinai turi būti plakamoji? ATSAKYTI
Indrė
2022-11-14 10:58
Na, reikėtų riebesnės grietinėlės, nes liesa gali taip nesusiplakti ir sukristi. ATSAKYTI
Ieva
2021-02-20 20:07
Na, bent man kremas nesigauna standus, nors ir laikytas šaldytuve. Grietinėlė plakamoji, naudotas mikseris. Atrodo tik išplakus lyg ir gera, bet ir tai skystoka. ATSAKYTI
urte
2020-08-26 14:53
nežinau kaip jum gaunasi gera kremo konsistensija be želatinos
ATSAKYTI
Agnė
2020-08-26 18:12
Keli svarbūs dalykai: plakti reikia elektriniu plakikliu (mikseriu), grietinėlė turi būti riebi (plakamoji), indas turi būti švarus, o grietinėlė geriausia, kad būtų šalta :) ATSAKYTI
Ruta
2021-11-13 13:17
as visada dedu paleli zele su bet kokiu skoniu, tuomet nekyla problemu su kremu ATSAKYTI
Kepėja
2018-12-01 20:51
Puikiai gaunasi. Kremas gerai islaiko forma. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital