Autorius apie receptą:
Putlūs ir skanūs lietiniai blyneliai kitaip - iš virtų bulvių. Labai skanu valgyti su grietine ar graikišku jogurtu, kaip garnyras prie mėsos patiekalų ar su raugintais
Putlūs ir skanūs lietiniai blyneliai kitaip - iš virtų bulvių. Labai skanu valgyti su grietine ar graikišku jogurtu, kaip garnyras prie mėsos patiekalų ar su raugintais kopūstais! Receptą radau užsienio forume ir džiaugiuosi jį išbandžiusi!
(...daugiau)(...mažiau)
Erika
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai
bulvių
(nedidelių)
260 gramų
miltų
250 mililitrų
pieno
3 vienetai
kiaušinių
3 šaukštai
aliejaus
1 žiupsnelis
cukraus
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuskusti, supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į puodą ir užpilti tiek vandens, kad apsemtų. Bulves verdame, kol suminkštės. Dar šiltas sutriname kartu su vandeniu, kuriame virė. Aš sutrinu elektriniu trintuvu. Bus pusiau skysta - pusiau tiršta košelė.
2.
Įmušti kiaušinius, pilti pieną, aliejų, berti miltus, cukrų ir druską. Tešlą kruopščiai išmaišyti ir palikti pusvalandį pastovėti.
3.
Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tešlos pilkite ne per visą keptuvės plotą, nes gali būti sunku apversti. Skanaus!