Autorius apie receptą:
Purus, drėgnas, obuolių pyragas, tobulai tinkantis su ledais.
Purus, drėgnas, obuolių pyragas, tobulai tinkantis su ledais.
Simona
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 vienetai
obuolių
3 vienetai
kiaušinių
0.5 stiklinės
kvietinių miltų
0.5 stiklinės
cukraus
1 šaukštelis
vanilinio cukraus
pagal poreikį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį įmušame kiaušinius, beriame cukrų ir vanilinį cukrų. Labai gerai išplakame, kol masė pabals, sutirštės ir nebeliks cukraus grūdelių (tas gali užtrukti, būkite kantrūs).
2.
Į plakinį per kelis kartus įsijojame miltus, vis atsargiai išmaišydami.
3.
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome gana stambiais gabalėliais.
4.
Į tešlą sukrečiame smulkintus obuolius, atsargiai išmaišome. Tešlą dedame į kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens).
5.
Pyragą kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 30-40 min, kol viršus gražiai paruduos.
6.
Iškeptą pyragą apibarstyti cukraus pudra bei tiekti su ledais. Šiam pyragui idealiai tinka graikiniai riešutai.