1.
Į dubenį sudėkite varškę, druską, cukrų, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinius ir viską sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės (man patinka kai lieka kuo mažiau varškės gumuliukų). Nors galite viską sutrinti ir šakute.
2.
Kitame dubenyje persijokite miltus ir kepimo miltelius, suberkite dalimis į varškės masę ir gerai išmaišykite, o vėliau suberkite likusius miltus ir išminkykite tešlą, suformuokite rutulį.
3.
Tešla turi būti minkšta, šiek tiek limpanti prie rankų.
4.
Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 20 min.
5.
Tešlą padalinkite į dvi dalis.
6.
Rankomis iš tešlos iškočiokite/suformuokite dvi ilgas „gyvatėles“, pabarstykite stalą miltais ir patieskite tešlos "gyvatėles", supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais ir suformuokite mažus rutuliukus (vieną „gyvatėlę“ aš supjausciau į 15 gabalėlių). Man išėjo 30 rutuliukų.
7.
Į nedidelį puodą įpilkite aliejaus tiek, kad verdamos spurgos laisvai plaukiotų ir nesiektų dugno.
8.
Svarbiausia pradžioje aliejaus neperkaitinti, o gerai ir tolygiai sušildyti, nes jeigu aliejus bus per karštas, spurgos greitai apkeps ir vidus liks neiškepęs.
9.
Kepkite ant mažos ugnies, dažnai maišydami rutulius tol, kol gražiai paruduos, maždaug 5 min, tik neperkepkite.
10.
Iškepusias spurgas išgriebkite kiaurasamčiu, patieskite popierinę servetėlę ir sudėkite spurgas, kad susigertų riebalai.
11.
Truputį pravėsusias pabarstykite cukraus pudra ir skanaukite.