1.
Į didesnį dubenį suberti miltus, padaryti duobutę, sudėti mieles ir įpilti truputį šilto pieno, palikti kelioms minutėms.
2.
Likusį pieną su sviestu pašildyti, kol sviestas ištirps, pravėsinti ir supilti į dubenį su miltais ir mielėmis. Taip pat suberti cukrų, druską, kardamoną (jei naudojate) ir įmušti kiaušinį. Užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešla taps beveik nelimpanti prie rankų (10-15 min.), nors truputį ji bus lipni (jei atrodo, kad tešla nevaldoma, pridėkite dar šiek tiek miltų). Suformuoti kamuoliuką, įdėti atgal į dubenį, uždengti švariu rankšluostėliu ar maistine plėvele ir palikti šiltai pakilti, apie 1 h - 1 h 30 min. (pakilti turi dvigubai).
3.
Kai tešla pakils, lengvai perminkyti, padalinti ją į 15 lygių dalių (aš tai dariau svarstyklių pagalba) ir suformuoti apvalias gražias bandeles, paliekant nemažus tarpus sudėti jas ant skardos išklotos kepimo popieriumi, pridengti ir leisti dar kartą pakilti ~ 30-40 min.
4.
Pakilusias bandeles aptepti kiaušinio / pieno plakiniu ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 210-220 C temperatūros, kepti 10 min.
5.
Iškepusias bandeles atvėsinti, tada perpjauti perpus išilgai, su šakute šiek tiek išskobti bandelių apatinę dalį.
6.
Išskobtus trupinius suberti į dubenį, sudėti marcipanų masę (vietoje jos galima naudoti tirštesnę aviečių uogienę) ir užpilti 2-3 šaukštus grietinėlės. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Sutepti ją į bandelių išskobtas vietas.
7.
Likusią atšaldytą grietinėlę išplakti, į plakimo pabaigą pagal skonį suberti cukraus pudrą ir grietinėlės standiklį. Krėsti į konditerinį maišelį su antgaliu ir gražiai negailint užpurkšti ant kiekvienos bandelės apatinės dalies. Tada atsargiai, vos vos spaudžiant uždėti bandelių viršutines dalis.
8.
Bandelių viršų pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!