Greitas kondensuoto pieno pyragas su uogomis

AUTORIUS:
Laima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Greitas kondensuoto pieno pyragas su uogomis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šiam pyragėliui naudojau braškes, bet esu kepusi ir su kitokiomis uogomis, ir visuomet puikiai pavyksta - ir su vyšniomis, ir su mėlynėmis, ir su avietėmis ar kitomis. Pyragui Šiam pyragėliui naudojau braškes, bet esu kepusi ir su kitokiomis uogomis, ir visuomet puikiai pavyksta - ir su vyšniomis, ir su mėlynėmis, ir su avietėmis ar kitomis. Pyragui naudojau 24 cm skersmens formą. Uogas galite naudoti ir šaldytas. (...daugiau) Laima
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
300 gramų uogų (naudojau braškes, bet tinka ir kitokios)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plakikliu gerai išsukti su vaniliniu cukrumi ir druska iki purumo. Toliau plakant pamažu supilti kondensuotą pieną. Galiausiai po vieną įmušti kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno.
2.
Į šią masę per kelis kartus suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vis šaukštu arba mentele išmaišant, jog neliktų sausų miltų. Tešla turėtų būti daugmaž grietinės tirštumo.
3.
Galima supjaustytas uogas įmaišyti ir tiesiai į tešlą ir tada viską supilti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 24 cm skersmens), bet šįkart aš pirma supyliau tešlą, o tada perpus perpjautas braškes išdėliojau ant viršaus, kad būtų gražiau :)
4.
Pyragą kepti iki 180 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje (kaitinimo režimu viršus+apačia be vėjelio) apie 40-45 minutes. Ar iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku - jei įsmegus į storiausią pyrago vietą ištraukiate neapsivėlusį tešla, vadinasi iškepė, o jei ne - pakepkite dar 5 minutes.
5.
Iškepusiam pyragui leiskite šiek tiek atvėsti ir sutvirtėti formoje, o tada galima skanauti. Patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
Jei uogas naudosite šaldytas, jas pirmiausiai atitirpinkite ir nupilkite susidariusį skystį.
AUTORIUS: Laima
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
M
2020-07-28 23:03
Kepiau ir labai patiko. Galvoju su rabarbarais irgi būtų labai skanu. ATSAKYTI
Daiva
2020-06-08 10:35
Persaldus asmeniskai man.Ir teko kepti zymiai ilgiau.O skonis geras. ATSAKYTI
Mėgėja
2020-04-17 17:21
Dėjau dvigubai visko daugiau ir gavosi kaip restorane.. Tobula ATSAKYTI
Laima
2019-06-29 16:17
Labai skanus pyragas kepu beveik kasdien ATSAKYTI
Vaida
2019-06-21 07:32
Minkštutis, skanus!
Tiems, kas mėgsta saldžiau. ATSAKYTI
Asta
2018-02-16 16:40
Gaunasi gana sukrites/slapias vidus,truksta purumo viduje, gal taip yra nes uogos skysciu daug turi? ATSAKYTI
Laima
2018-02-17 13:53
Receptas šis yra geras, mano daug kartų keptas. Iš to, ką rašėte, panašu, kad kelios nepavykimo priežastys galėjo būti:
- kepėte per trumpai (ar pyragas iškepęs, visada reikėtų tikrinti mediniu pagaliuku), nes tikslus kepimo laikas labai priklauso nuo formos dydžio bei nuo orkaitės
- galbūt pyragą dėjote į nepakankamai įkaitintą orkaitę arba gal kepimo metu pravėrėte orkaitės dureles?
- jeigu kepate su ne šviežiomis, o šaldytomis uogomis, jas prieš kepant reikėtų būtinai atitirpinti ir nupilti susidariusį skystį, nes šaldymo metu uogos pritraukia daugiau vandens ir gali suskystinti pyragą
- galbūt įdėjote daugiau uogų negu kad parašyta recepte? Tokiu atveju reikėtų dėti daugiau ir miltų bei kepimo miltelių, nes sunkesnė tešla sunkiau kyla
- kartais paveda ir patys kepimo milteliai (pasenę ar tiesiog prastos firmos), bet tas nutinka gerokai rečiau negu kad prieš tai išvardintos priežtys ATSAKYTI
Laimutė
2017-07-06 20:41
Aš kepiau šį receptą skaniai, ačiū už receptą. ATSAKYTI
Laima
2017-07-07 16:17
Labai smagu, kad patiko :) Man šis pyragas yra vienas skaniausių ir greičiausių ir jis tinka su bet kokiomis uogomis ar su vaisiais net :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital