Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g mėsos
300 g ryžių
svogūnas
morka
česnakas
druska, pipirai
šlakelis aliejaus
vanduo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į puodą storu dugnu pilame aliejų, kai įkaista, sudedame gabaliukais supjaustytą mėsą, apkepame. Dedame stambiai sutarkuotą morką bei šiaudeliais supjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką, sūdome, beriame pipirų, toliau kepame vis pamaišant ant mažos ugnies apie 10 min. Pilame pusę litro karšto vandens, beriam ryžius. Verdame viską apie 20 min., kol ryžiai išbrinks, suminkštės, jei reikia - dar įpilame vandens. Dalis vandens galiausiai turi išgaruoti, o kita dalis susigerti į ryžius, jo ten neturi likti. Visą gaminimo laiką košę pravartu vis pamaišyti.
Čia visai ne plovas o ryžių košė su mėsa. Kepinam svogūnus sudedam siaudeliais supjaustytas morkas (daug) nemaišom užpilam vandens kad apsemtų verdam apie val. Dedam išplautus ryžius nemaišom uždengiame ir verdam kol ryžiai išvirs
ATSAKYTI