Autorius apie receptą:
Keksas dieviško skonio, ko gero vienas iš skaniausių. Minkštas, drėgnas, greitai pagaminamas. Labai rekomenduoju visiems, mėgstantiems saldumynus.
Keksas dieviško skonio, ko gero vienas iš skaniausių. Minkštas, drėgnas, greitai pagaminamas. Labai rekomenduoju visiems, mėgstantiems saldumynus.
Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 mililitrų
grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų
miltų
4 vienetai
kiaušinių
200 gramų
cukraus
1 šaukštelis
kepimo miltelių
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitiname iki 190 C laipsnių.
2.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Grietinėlę išplakame iki lengvų putų. Į kiaušinius po truputį supilame grietinėlę ir dar paplakame apie 1 minutę. Po truputį suberiame miltų mišinį ir atsargiai išmaišome. Kekso formą patepame aliejumi ir supilame tešlą.
3.
Kepame 35 minutes arba, kol ištraukus medinį smeigtuką jis bus sausas.
4.
Puošiame pagal norus arba tiesiog užberiame cukraus pudros.