Pikantiškas krapų padažas žiemai
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 138)
Paruošimo laikas:
Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 138)
Autorius apie receptą:
Labai skanus pikantiško skonio krapų padažas, kuriam reikia tik kelių ingredientų. Šeimoje mes jį labai mėgstame su žuvyte, su bulvėmis, su salotomis ar tiesiog dedu kaip
Labai skanus pikantiško skonio krapų padažas, kuriam reikia tik kelių ingredientų. Šeimoje mes jį labai mėgstame su žuvyte, su bulvėmis, su salotomis ar tiesiog dedu kaip prieskonį virdama sriubą. Labai patogu, kad galiu jo pasiruošti vasarą, kai krapai pačiame skanume, o mėgaujamės po to visą žiemą tikru šviežių krapų skoniu. Iš recepte nurodytų kiekių pagaminsite vieną nedidelį apie 220 ml padažo stiklainiuką.
(...daugiau)
(...mažiau)
Dovilė
Redakcijos nuomonė:
Turbūt nėra geresnio būdo mintimis sugrįžti į vasaros prisiminumus, kaip šaltą žiemos dieną atsidaryti šio padažo indelį ir pajausti tą nostalgišką šviežių krapų
Turbūt nėra geresnio būdo mintimis sugrįžti į vasaros prisiminumus, kaip šaltą žiemos dieną atsidaryti šio padažo indelį ir pajausti tą nostalgišką šviežių krapų kvapą. Šis receptas puikus ir tuo, kad koreguodami prieskonius galite išgauti vis kitokių skonio atspalvių. Pavyzdžiui, jeigu mėgstate aštriai, česnako įdėkite truputį daugiau, o jeigu švelniau - sumažinkite arba net nedėkite visai. Taip pat labai tinka į šį padažiuką įtarkuoti citrinos žievelės ar drauge su krapais sutrinti šiek tiek čili pipiro. Jeigu mėgstate tirštesnį padažą, bet nenorite pilti labai daug aliejaus, drauge su žolelėmis sutrinkite saują saulėgrąžų arba moliūgų sėklų arba mėgiamų riešutų. Jeigu norisi dar įvairesnio skonio, dalį krapų tinka pakeisti petražolėmis, česnakų ar svogūnų laiškais, mėtomis, bazilikais, špinatais ar dar kitomis žolelėmis.
(...daugiau)
(...mažiau)
AKCIJOS:
Rodyti
akcijas
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 mililitrų
|
aliejaus
(naudojau alyvuogių)
|
50 gramų
|
krapų
|
2 skiltelės
|
česnako
|
pagal skonį
|
druskos
|
šiek tiek
|
citrinų sulčių
|
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į elektrinio trintuvo indą sudedu krapų lapelius (be kietų kotelių), česnaką, įpilu pusę kiekio aliejaus ir viską sutrinu iki vientisos konsistencijos. Tada įpilu dar aliejaus iki norimo tirštumo (galima jo pilti ir daugiau, ir mažiau negu recepte parašiau, kaip labiau patinka) ir išmaišau.
2.
Pagal skonį įdedu druskos ir įspaudžiu truputį citrinos sulčių, vėl išmaišau. Aš citrinos sulčių dedu apie vieną šaukštą, bet geriau pirma įspauskite mažiau, paragaukite ar patinka, jeigu trūksta, įdėkite dar.
3.
Jeigu ruošiuosi padažą vartoti dabar, supilu į užsukamą indelį ir laikau šaldytuve, jis ten puikiai laikosi bent dvi-tris savaites tai tikrai (gal ir ilgiau, bet greitai suvalgo, nepatikrinau:). O padažiukus, kuriuos ruošiu žiemai, supilstau į mažus stiklainiukus ir dedu į šaldiklį. Kai žiemą užsinorime, tiesiog iš vakaro perdedu indelį iš šaldiklio į šaldytuvą ir ryte jau turiu it šviežią padažiuką.
Komentarai (25)
Ką dabar gaminame:
viskas
tėvelių dienai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės