Pavasariniai barščiai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Pavasariniai barščiai
Autorius apie receptą: Vadinu šiuos barščius pavasariniais todėl, kad juos verdu ir paskutinių pernykščio derliaus šakniavaisių, tiekiu su galybe pirmųjų žalumynų ir visa tai būtinai valgome Vadinu šiuos barščius pavasariniais todėl, kad juos verdu ir paskutinių pernykščio derliaus šakniavaisių, tiekiu su galybe pirmųjų žalumynų ir visa tai būtinai valgome lauke, klausydami paukščių chorų miške. Sriuba ypatinga dėl to, kad gaminama be bulvių, jas keičiant pastarnoku. Kvapni, tiršta, soti, suvalgius lėkštę apima malonus šilumos jausmas. Kaip tik tai, ko šį pavasarį labai reikia… Dažniausiai naudoju ilguosius burokėlius, juos patogiau tarkuoti, o ir skonis kiek kitoks, intensyvesnis. Puikiai tinka ir kiek pradėję vysti burokai ir morkos, tik nepainiokite su suvytusiomis, sugedusiomis daržovėmis, jei jau matosi puvinys ar kitokie gedimai, tokių daržovių naudoti maistui nebederėtų. Sultiniui naudoju jautienos kulninę ar mentę, bet jei norisi lengvesnio varianto, galima virti ir kaulėtas paukštienos dalis. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
800 gramų jautienos kulninės (arba mentės)
1 vienetas burokėlių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas pastarnoko
1 šaukštas pomidorų pastos
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis kmynų
1 šaukštelis prieskonių sriubai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į didelį (naudoju 4l) puodą pilu 2 litrus vandens, sudedu mėsą sultinio gamybai. Kaičiu ugnį ir puodo turiniui užvirus, dedu neluptą svogūną. Pridengiu dangčiu, sumažinu iki minimalios kaitrą ir verdu apie 1h.
2.
Tuo metu nulupu ir stambiais šiaudeliais sutarkuoju buroką, morką ir pastarnoką. Išvirusią mėsą kiaurasamčiu ištraukiu į gilesnę lėkštę ir palieku atvėsti. Pervirusį svogūną rekomenduojama išmesti, bet man kilo puiki mintis jį nulupti ir sutrinti į tyrę, taip išvengiu maisto švaistymo ir gaunu naują įdomų sriubos skonį. Sutrinu tiesiog šakute.
3.
Daržoves sudedu į puodą, sumaišau ir verdu apie 10 minučių. Tuo metu nuo kaulo nuimu mėsą (išskyrus sparnelius, juos tiesiog suplėšau į tris dalis per sąnarį), didesnius gabalus pasmulkinu ir dedu į puodą. Sriubą pasūdau, beriu kmynų ir džiovintų prieskonių, sumaišau, dengiu dangtį, išjungiu kaitrą ir palieku ramybėje bent 15 minučių.
4.
Tiekiu su juoda duona ir sezoniniais žalumynais. Jei valgančių kompanijoje yra negalinčių gyventi be bulvių, išverdu jų su lupenomis atskirai ir tiekiu atskiroje lėkštėje.
Renata
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital