Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai

AUTORIUS:
Čiop Čiop
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
0,5 l grietinėlės
0,5 l pieno
2 v. š. želatinos
2 stiklinių cukraus
Biskvitinių sausainių
70 g sviesto
4 v. š. aguonų
1 čili pipiro
Čiobrelio šakelių
1 stiklinės uogų
3- 5 v. š brendžio
 
PARUOŠIMO BŪDAS:

Į puodą supilti pieną, grietinėlę ir kaitinti (užvirti nereikia) ant silpnos ugnies. Suberti želatiną, du valgomuosius šaukštus cukraus, pamaišyti ir kaitinti, kol ištirps želatina. Suberti aguonas, išmaišyti ir palikti atvėsti. Mišinį supilstyti į indelius (geriausia naudoti metalines formeles) ir padėti į šaldytuvą stingti apie 3 val.

Sutrupinti biskvitinius sausainius.

Paruošti karamelizuotus sausainius: į keptuvę berti cukraus, kad apsemtų keptuvės dugną. Cukrui išsilydžius ir tapus rudos spalvos, tirpinti sviestą, tada sudėti trupintus biskvitinius sausainius ir kiek paskrudinti, išmaišyti. Gautą masę sudėti į indą.

Paruošti čili medų: medų ištirpinti keptuvėje. Iš čili pipiro išimti sėklas (pora sėklų palikti), supjaustyti juostelėmis ir pakepinti meduje. Viską supilti į indelį.

Į keptuvę berti cukraus, kad apsemtų keptuvės dugną ir suberti uogas.Kaitinti, kol iš uogų išsiskirs sultys. Pilti šiek tiek brendžio ar romo ir nuimti keptuvę nuo ugnies.

Karamelizuotus biskvito trupinius susmulkinti virtuviniu kombainu.

Prieš patiekiant desertą, keptuvėje pašildyti uogas ir sudėti į lėkštes. Ant uogų išversti sustingusį desertą ir ant viršaus užlieti čili medaus, dėti čiobrelio šakelę ir pabarstyti karamelizuotų trupinių .

Skanaus!

AUTORIUS: Čiop Čiop
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital