1.
Į dubenį supilame šiltą pieną, aliejų, šaukštą cukraus, žiupsnį druskos. Išmaišome. Po truputį beriam miltus ir maišome, kol konsistencija taps panaši į skystesnę grietinę (arba graikišką jogurtą). Maišome tol, kol nelieka miltų gumuliukų. Sumaišome sodą su actu ir lėtai pilame į masę vis maišydami tešlą. Bėriau tiesiai sodą ant teštos ir užpyliau 4 actu – pavyko puikiai! Actas ir "gamina" skylutes blynuose. Kuo daugiau acto, tuo didesnės skylutės, bet atsargiai, kad “nenurūgštinti” blynų. Maišyti reikia labai neskubant – švelniai, sukamaisiais judesiais iš apačios į viršų. Geriausia – dideliu šaukštu. Kad burbuliukai neišsigąstų. Paliekam blynų tešlą keletą minučių „pailsėti“.
2.
Pasiruošiam lėkštę, į kurią dėsime blynus, rankšluostį juos uždengti ir truputį sviesto greta – blynus reikės juo pertepti. Tešlos tirštumas turi būti panašus į kefyrą. Paragaujame – vos vos juntamas saldumas, bet tikrai ne desertinis.
3.
Keptuvę stipriai įkaitiname, o tada sumažinam temperatūrą iki vidutinės. Aliejumi suvilgytu konditeriniu teptuku (arba popierinio rankšluosčio „dūdele“) ištepam keptuvę. Tai reikia daryti prieš kepant kiekvieną blyną, tad pasidėkite dubenėli su aliejumi netoliese. Samčiu pilame tešlos ir paskirstom per visą keptuvę – atsiranda burbuliukai, bet apverčiam blyną tik tada, kai paviršiuje išnyksta drėgmė. Kepam apie 20-30 sekundžių iš kiekvienos pusės.
4.
Iškepusį blyną dedam į lėkštę ir prabraukiam gabaliuku sviesto - kad kitas blynas prie jo nepriliptų. Taip ir sluoksniuojam savo blynų bokštą. Būtinai uždengiam rankšluosčiu - jie išlieka šilti gana ilgai.